Política 08/09/2014

El PSC crida a no contribuir al frontisme

Alerta que la unitat del catalanisme ja fa temps que està "trencada"

Sara González
1 min

BarcelonaLa cúpula del PSC s'ha reunit aquest dilluns per encarar una setmana marcada per la Diada i després que divendres passat el PP fes una crida a forjar un front comú per frenar el sobiranisme. Tot i això, els socialistes han deixat clar que volen exercir d'àrbitres de la situació. La portaveu del PSC, Esther Niubó, ha advertit que "no és el moment de construir fronts i estratègies frontistes" amb "atacs a l'autonomisme" com el que, des del seu punt de vista, estan impulsant els populars.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Niubó ha advertit també que la unitat del catalanisme està "trencada" des de fa temps per "l'estratègia equivocada" del Govern de fixar de forma "unilateral" una data i una pregunta ha presentat el PSC com l'únic partit que està disposat a reconduir la situació treballant perquè la consulta legal i acordada sigui possible. Un cop més, ha insistit que la solució passa per la reforma federal de la Constitució i que per això cal molt diàleg entre els partits, i també amb el PP.

La portaveu dels socialistes catalans considera, però, que ja es fa "tard" per trobar una solució a través de la negociació i el diàleg entre governs que eviti el xoc institucional del 9-N, però s'ha mostrat convençuda que encara es pot "reconduir" la situació. "Reiterem la nostra voluntat de treballar per la unitat del catalanisme en un moment en què els partits prioritzen els interessos electorals per sobre dels del país", ha insistit Niubó.

stats