Política 15/09/2014

El PSC de Girona renovarà la seva executiva en una assemblea d'afiliats el pròxim 20 de setembre

Juli Fernández, primer secretari dels socialistes gironins, presentarà la nova direcció després de la dimissió en bloc de gran part de la cúpula el passat abril

Acn
1 min

GironaEl primer secretari dels socialistes gironins, Juli Fernández, presentarà la renovació de l'executiva del partit en una assemblea d'afiliats que es farà el 20 de setembre a Santa Cristina d'Aro. El passat mes d'abril, deu membres de l'executiva gironina van dimitir en bloc al·legant desavinences amb la direcció del partit. Des de llavors, aquests llocs no s'han cobert i dissabte Fernández donarà a conèixer com es reestructura la direcció, amb la mirada posada en les eleccions municipals. Tot i que el primer secretari podria haver escollit aprovar la renovació en un consell de federació, ha optat per la fórmula de l'assemblea per tal de fer partícips tots els militants.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PSC vol donar per tancada la crisi que va suposar la sortida de bona part de l'executiva gironina, amb noms que històricament havien tingut molt pes al partit a nivell gironí com Pia Bosch o Joaquim Nadal, fins aleshores president dels socialistes a Girona. En aquell moment, els crítics reclamaven un congrés extraordinari per poder designar de nou tota l'executiva però mai es va arribar a celebrar.

La nova etapa engegarà amb una executiva que manté persones amb experiència dins el partit -com els alcaldes Teresa Ferrés (Palamós), Estanislau Puig (L'Escala), Consol Cantenys (Vilafant), Esteve Pujol (Camprodon); el diputat Àlex Sáez i el senador Rafel Bruguera- però també conservarà perfils de gent més jove com Marc Lamuà o David Maldonado.

stats