Política 26/04/2014

El PSC reivindica una "consulta legal i acordada" que no aparti Catalunya de la UE

Els socialistes aproven el seu manifest electoral de cara a les europees amb un decàleg en què criden a combatre les retallades

Roger Mateos
1 min

BarcelonaEl consell nacional del PSC ha aprovat aquest dissabte el seu manifest per a les eleccions europees del 25 de maig, en què es defensa la celebració d'una "consulta legal i acordada" dins d'un procés que en cap cas hauria d'apartar Catalunya de la Unió Europea. "No concebem Catalunya fora de la Unió Europea, ni la Unió Europea sense Catalunya i, per tant, no abonarem cap procés que allunyi Catalunya d'Europa ni que impliqui quedar-ne fora ni que sigui temporalment", subratlla el text.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El nostre ferm compromís en favor d'una consulta legal i acordada i d'una reforma constitucional federal que sigui sotmesa al referèndum de la ciutadania és absolutament complementari amb l'objectiu de construir una Europa federal, de caminar cap als Estats Units d'Europa", afegeix el manifest. Els socialistes proposen reforçar la participació de la Generalitat en les institucions comunitàries, en particular en els àmbits on tingui competències exclusives, i suggereixen enfortir el paper de la delegació del Govern a Brussel·les, buscant-hi una "relació directa i bilateral".

El manifest conté un decàleg de principis on hi pesen més els elements econòmics i socials, contra les retallades imposades per la 'troica' -formada per la Comissió Europea, el Banc Central Europeu i el Fons Monetari Internacional- i contra l'exclusió social.

stats