Política 27/10/2014

El PSC considera que el govern espanyol no hauria d'impugnar el nou 9-N

Segons Miquel Iceta, seria un "error" que Mariano Rajoy impedís el procés participatiu

Sara González
1 min
Miquel Iceta reunit avui, dilluns, amb l'executiva del PSC / FRANCESC MELCION

BarcelonaEl primer secretari del PSC, Miquel Iceta, considera que no hi ha "motius" perquè el govern espanyol "entorpeixi" el procés participatiu del 9-N impugnant-lo davant del Tribunal Constitucional. "Consideraria un error una actuació d'aquesta naturalesa", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Iceta ha argumentat que el Govern està impulsant un procés amb voluntaris que "no té la formalitat de la consulta" que inicialment volia celebrar. Segons ell, si tots els partits estan d'acord en què el que s'està organitzant no és la consulta seria "difícil de justificar" que s'actués com si ho fos.

Tot i això, el líder dels socialistes catalans ha advertit que s'acabi celebrant el procés participatiu o no, no es resoldran "els problemes de fons" que hi ha sobre l'encaix de Catalunya a Espanya. "El que voldríem en comptes de jugar al gat i a la rata és que els dos governs es posessin a treballar per trobar una sortida",ha dit Iceta, qui ha recordat que l'endemà del 9-N el seu partit reiterarà que la solució passa pel "pacte, el diàleg i la negociació" amb l'Estat d'una reforma federal de la Constitució.

stats