Política 11/06/2014

Els tres diputats díscols reclamen la "refundació" del PSC després de la "necessària" dimissió de Navarro

Ventura, Geli i Elena confien en la restitució completa de les seves funcions al grup parlamentari i en un canvi de rumb per tornar a defensar nítidament el dret a decidir

Agències
2 min
Ventura, Geli i Elena, aquest dimecres al Parlament / ACN

BarcelonaMarina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena veuen la dimissió del fins avui primer secretari del PSC, Pere Navarro, com l'oportunitat per "refundar" el PSC. Els tres diputats díscols confien que el proper Congrés extraordinari del partit signifiqui la reconstrucció dels puntals del socialisme per tornar a convertir-lo en un espai majoritari a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Marina Geli, Núria Ventura i Joan Ignasi Elena consideren que la dimissió de Navarro era "necessària" per facilitar el procés de canvi. Tots tres confien que la comissió gestora que surti del proper Consell Nacional els restitueixi completament les funcions al grup parlamentari i que el partit viri el seu rumb per tornar-se a situar en la defensa nítida del dret a decidir.

"Reescriure el projecte del PSC"

Marina Geli ha apostat aquest dimecres per reescriure el projecte del partit per tenir "vocació majoritària" dins del catalanisme polític, després de la dimissió del primer secretari, Pere Navarro. L'exconsellera de Salut ha confiat en poder participar a la gestora que es creï fins que es convoqui el congrés extraordinari amb l'objectiu de reconduir els posicionaments del partit a l'àmbit de la consulta, del model econòmic i social que persegueixen, i a la reivindicació de la regeneració dels partits que vénen de la Transició. Segons Geli, si la gestora té clar que ha d'avançar en aquests àmbits, això "diferenciarà un procés de refundació del PSC d'un congrés extraordinari per simplement tornar a establir majories i minories".

"Reconstrucció"

El diputat del PSC al Parlament i dirigent del corrent crític Avancem, Joan Ignasi Elena, ha interpretat aquest dimecres que la dimissió del primer secretari del partit, Pere Navarro, pot facilitar el procés de "reconstrucció de tot l'espai socialista, perquè hi ha molta gent dins i fora".

En declaracions als mitjans a la Cambra, ha defensat que Catalunya necessita un espai socialista fort i que ara comença un camí per reconstruir-lo amb un discurs nítid en el terreny de l'esquerra i que recuperi la centralitat a l'àmbit del catalanisme. Després d'admetre que desconeixia que Navarro dimitiria, ha atribuït el seu adéu a diverses raons, i no només a la pressió que s'hagi pogut exercir des dels sectors crítics.

stats