Política 14/01/2021

Polèmica per un vídeo del PDECat que juga amb la confusió entre Àngels Chacón i l'exministra socialista

El Partit Demòcrata l'elimina i demana disculpes després que el PSC en demani la retirada

Ara
2 min
Polèmica per un vídeo del PDECat que juga amb la confusió entre Àngels Chacón i l'exministra socialista

BarcelonaPolèmica per un vídeo de precampanya del PDECat que juga amb la coincidència de cognom entre la candidata del partit, Àngels Chacón, i l'exministra socialista Carme Chacón, morta el 2017. L'anunci, que el partit postconvergent ha difós a les seves xarxes, ha indignat el PSC, que n'ha exigit la retirada. "El vídeo de campanya del PDECat fa una apropiació inadequada de la memòria de Carme Chacón", ha escrit el PSC en un tuit, en què també ha demanat al PDECat que demani disculpes a la família de l’exministra. "Escolta, però aquesta no és la Chacón, la socialista aquella?", pregunta una àvia al vídeo. "No, aquesta és independentista. Es diu Àngels. Va treballar amb Torra com a consellera d'Empresa", respon el net.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Posteriorment, en una roda de premsa, el número 3 de la llista del PDECAT per Barcelona, Marc Castells, ha assegurat que no hi veu "cap falta de respecte”. Tot i això, la formació d’Àngels Chacón ha emès un comunicat en què lamenta que l’anunci “hagi pogut ofendre la sensibilitat d’algú" i ha demanat perdó, “especialment a la seva família”.

"En cap moment hi ha hagut la intenció d'apropiar-nos de la figura de l'exministra Carme Chacón, reconeguda política catalana que lamentablement ja no està entre nosaltres", afegeix el text. Sigui com sigui, el PDECAT considera que l'espot "en cap moment falta al respecte, a la memòria, ni al llegat de la política socialista".

Tanmateix, les explicacions del PDECat no han satisfet l'espai socialista, i dirigents com el tinent d'alcalde de Barcelona Jaume Collboni n'han criticat la difusió, que ha considerat d'un "mal gust enorme". També la fundació Carme Chacón ha reclamat la retirada immediata de l'anunci, tot i agrair les disculpes del PDECat.

Minuts després Àngels Chacón ha anunciat a través de Twitter que ha demanat al seu equip la retirada de l’espot on es jugava amb la coincidència de cognom entre la candidata a la presidència i l’exministra socialista Carme Chacón. La dirigent del PDeCAT ha afirmat que ha parlat personalment amb la mare de l’exministra i reitera les disculpes “a tots els que s’hagin pogut sentir ofesos”

stats