Política 31/12/2012

El PSC i el PP veuen el segell d'ERC en el missatge de Cap d'Any d'Artur Mas

El socialistes troben "incoherents" les referències del president al seu projecte social, mentre que els populars denuncien "l'engany" de vincular benestar amb independència. ICV creu que les paraules de Mas són "poc realistes" i la CUP veu el discurs social del president "incompatible" amb les retallades

Ara
2 min

BarcelonaEl PSC i el PP han coincidit a criticar el missatge de Cap d'Any del president de la Generalitat, Artur Mas, per les seves "concessions" a ERC. Segons el portaveu del PSC, Jaume Collboni, el discurs de Mas només és una "concessió" als seus nous socis parlamentaris. Per Collboni, el missatge no és creïble perquè es contradiu amb la gestió de govern de CiU en els últims dos anys.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Nosaltres coincidim en el seu diagnòstic i en els anhels que tenim com a poble, però durant l'anterior legislatura Mas ha fet tot el contrari al que va dir ahir. Ha fet un autèntic atac als drets socials", ha afirmat Collboni, que considera "incoherents" les al·lusions al projecte social de CiU.

Per la seva banda, el portaveu parlamentari del PP de Catalunya, Enric Millo, ha acusat Mas d'"enganyar els catalans" i "manipular la realitat" en vincular les millores socials amb la independència. Per Millo, el discurs del president estava "teledirigit amb comandament a distància" des de la seu d'ERC.

La portaveu d'ICV al Parlament, Dolors Camats, creu que les paraules de Mas són "poc realistes" perquè el dia a dia dels catalans està "molt lluny de l'èpica del seu missatge". Camats ha valorat positivament que Mas hagi parlat de lluita pel benestar i la justícia, encara que ha subratllat que aquest relat és "incompatible" amb l'"obediència" del Govern de CiU a la política d'austeritat.

Des de Ciutadans, José Manuel Villegas considera "un greu error supeditar" les polítiques contra la crisi "a la construcció nacional i a la secessió". "Les polítiques socials, que són precisament les que aquest govern de CiU, el govern de les retallades, no ha fet mai, són polítiques d'interès comú per a tots els catalans, mentre que la política que divideix els catalans va en direcció contrària a la sortida de la crisi", ha dit Villegas.

De la seva banda, el líder de la CUP, David Fernàndez, ha opinat que el discurs social de Mas és "incompatible" amb les polítiques de retallades que ha aplicat el seu govern els dos últims anys.

stats