Política 14/03/2013

La cúpula del PSC cedeix i accepta fer unes primàries a doble volta com volien els crítics

L'esborrany del reglament s'emmiralla en el model de François Hollande i preveu que puguin votar els més grans de 16 anys empadronats a Catalunya

Sara González
1 min
MOTOR DE CANVI El líder del PSC, Pere Navarro, amb Joan Ignasi Elena  i Laia Bonet al mes de juny, quan es va constituir el grup Avancem.

BarcelonaPrimàries a la francesa. Aquest és el mecanisme que seguirà el PSC per escollir els seus candidats. L'esborrany de reglament que dilluns serà debatut i aprovat per la comissió que l'ha redactat i al qual ha tingut accés l'ARA, inclou, tal com demanava el sector crític juntament amb un sector important de la militància, unes primàries obertes a la ciutadania i a dues voltes. A més, tampoc s'imposarà un cens previ i, per tant, podrien participar-hi els més grans de 16 anys empadronats a Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per participar en la votació sí que caldria signar una declaració "en què es reconeguin els valors progressistes i d'esquerres", així com la "voluntat de contribuir a la victòria del candidat o candidata socialista" i el pagament d'un euro per sufragar el cost electoral.

Segons el reglament, els candidats que vulguin concórrer a les primàries hauran de ser suspesos dels seus càrrecs orgànics, en cas que en tinguin, fins a la celebració de les primàries. A més, per presentar-se com a candidat caldrà el suport del 10% dels consellers nacionals o bé d'un 5% dels militants. Un cop ratificat per la comissió, el document l'haurà d'aprovar el consell nacional, que està previst pel 6 d'abril.

stats