Política 22/04/2013

El PSC assegura que no tenen sobre la taula revisar la relació orgànica amb el PSOE

El portaveu dels socialistes catalans considera que les primàries del PSOE no s'haurien d'endarrerir en excés

Sara González
2 min

BarcelonaEl portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha insistit que el que s'està negociant en el protocol de relacions amb el PSOE és com s'articula la participació dels diputats i senadors del PSC en el grup parlamentari al Congrés, i no la relació orgànica entre els dos partits. “La direcció orgànica no és objecte ni de les converses ni de la negociació amb el PSOE”, ha aclarit Collboni, que ha desmentit, així, les informacions que apunten que estan negociant convertir-se en una coalició de dos partits independents.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Collboni ha insistit que el que està negociant el PSC és “possibilitar la visibilització” al Congrés de les seves propostes i establir uns mecanismes que els permetin votar diferent en cas de discrepància amb el PSOE per mantenir la coherència del que defensa al Parlament. “El que volem és refer i reformular les nostres relacions parlamentàries. No tenim ni el mandat del nostre congrés ni la voluntat de la direcció del partit d'anar més enllà”, ha aclarit.

El portaveu dels socialistes catalans ha celebrat la proposta que fixa les bases del debat de reforma federal de la Constitució que avui ha presentat el PSOE, i ha qualificat aquesta iniciativa de “pas històric”. Collboni ha assegurat que el PSC comparteix en grans termes la proposta, que també inclou el debat sobre el model de finançament. De fet, els socialistes catalans han instat el govern d'Artur Mas a fer mans i mànigues per negociar un model de finançament que caduca aquest any i que hauria de ser millor que el pactat pel tripartit l'any 2009, amb José Luis Rodríguez Zapatero.

Primàries al PSOE després de les europees

Collboni també ha afirmat que el PSOE no hauria de “dilatar innecessàriament” les primàries per triar el candidat a les eleccions generals, perquè ha de tenir “capacitat de construir una alternativa” al PP, i el fet de tenir un cap de llista ho facilitaria. El dirigent del PSC veu “raonable” que aquestes primàries se celebrin després de les europees. Això sí, ha advertit que el partit no es posicionarà a favor de cap candidat i que només els dirigents a títol personal ho faran quan s'oficialitzin les candidatures.

stats