ELECCIONS 20-d
Política 21/12/2015

El PSC reivindica la seva "modesta recuperació"

Chacón recorda que els socialistes catalans han sumat 60.000 vots més que a les eleccions del 27-S

Sara González
2 min
Carme Chacón, en roda de premsa aquest dilluns / ACN

MadridCert és que el PSC va encaixar, de nou, uns mals resultats. Els pitjors en unes eleccions generals des del 1977. Però, malgrat tot, si se situa el focus en la quantitat de vots que ha obtingut aquest cop amb Carme Chacón de candidata, aquesta vegada els socialistes catalans han guanyat 60.000 vots respecte les eleccions del 27-S, quan Miquel Iceta en va obtenir 523.000. A aquesta dada s'ha aferrat l'exministra per anunciar que el PSC inicia la seva "modesta recuperació" després d'anys en caiguda lliure.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Chacón ha assegurat que els seus objectius s'han complert "parcialment" però que els resultats no són els desitjats. La candidata ha parlat de "retrocés" i de "més alta volatilitat" del vot. Un diagnòstic que, segons ella, queda reflectit en el fet que en les tres eleccions que hi ha hagut a Catalunya en aquest any els resultats han estat totalment diferents. Amb tot, ha volgut subratllar la trajectòria del seu partit en aquest darrer any. Ha recordat que a les eleccions municipals van ser segona força en nombre de vots, que el 27-S vam obtenir 16 diputats i que, ara, han aconseguit sumar més vots respecte les autonòmiques. "Hem seguit recuperant el nostre resultat tant en nombre de vots com percentualment", ha dit. I ha afegit, a més, que el PSC s'ha quedat a pocs vots de la segona força, ERC, que en va sumar uns 10.000 més.

Chacón ha posat de relleu que el panorama del 2008, quan va obtenir 25 diputats, i el del 2011, quan en va aconseguir 14 era totalment diferent a la situació política d'aquests moments. Sobretot a Catalunya, l'escenari on millor es confirma que s'entra en una etapa de "major pluralisme".

L'exministra ha promès "no fallar" els seus votants i seguir treballant per una reforma de la Constitució que permeti a Catalunya votar "un pacte i no un trencament". A més, seguint la consigna de Ferraz, ha anunciat que cap vot del socialisme català ajudarà a mantenir Rajoy a la Moncloa i que correspon al PP tenir la iniciativa per formar govern a Espanya.

stats