Política 04/02/2015

Quatre regidores del PSC de Sant Adrià de Besòs abandonen el partit i deixen el govern municipal en minoria

Isabel Marcuello, Loli Ocaña, Fina López i Pepi Pérez retreuen a la resta de companys que no les tenien en compte

Acn
2 min

Sant Adrià del BesósQuatre regidores del PSC de Sant Adrià de Besòs (Barcelonès) han estripat el carnet del partit i han abandonat el grup municipal i el govern de la ciutat, passant a l'oposició com a regidores no adscrites. Es tracta d'Isabel Marcuello, Loli Ocaña, Fina López i Pepi Pérez. Expliquen que és una decisió presa "amb el cor trencat", però "obligades" per les formes d'altres companys del partit que les han fet sentir, diuen, com "l'oposició dins el PSC".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Al·leguen manca de confiança en la resta de regidors de govern "des de fa uns mesos" i discrepàncies internes en el sí del PSC, el que les portava, diuen, a una situació totalment "insostenible" dins el grup municipal. Les quatre regidores van presentar la seva renúncia aquest dimarts.

Marcuello, Ocaña, López i Pérez ja han advertit que no renunciaran a l'acta de regidores, malgrat els ho demani el PSC, com preveuen. La situació deixa els socialistes amb un govern municipal en minoria, juntament amb ICV-EUiA. Fins a final de mandat hi haurà deu regidors de l'equip de govern i onze a l'oposició. Fins al moment, el PSC tenia a Sant Adrià una de les seves majories més sòlides de l'àrea metropolitana.

Sobre les pròximes eleccions, les regidores no obren ni tanquen cap porta i insisteixen que el seu compromís amb la ciutadania serà, de moment, fins al maig de 2015: "Continuarem treballant per Sant Adrià renovant el compromís amb els adrianencs que ens va donar la representació democràtica a les municipals del 2011".

El deteriorament de les relacions internes

Es dóna la circumstància que l'any 2013, quan l'històric alcalde Jesús Maria 'Sito' Canga va abandonar la política activa, en el sí del PSC es va obrir ja una primera crisi per al seu relleu. La número dos de la llista dels socialistes era Isabel Marcuello, però el partit va decidir que fos un altre el relleu.

El regidor escollit per substituir Canga va ser el número quatre de la llista que el PSC va presentar l'any 2011 a les eleccions municipals, Joan Callau. "Ells sabran perquè ho van fer, perquè jo encara no ho sé", ha etzibat Marcuello. "Sembla que no sàpiguen que significa una llista tancada", afegeix.

Aquell punt, diu, va ser l'inici del deteriorament de les relacions. Segons Marcuello, el PSC, l'alcalde i la resta de regidors del govern no les tenien en compte. "Som transparents, però no invisibles", ha reivindicat. La regidora denuncia que el partit s'hauria compromès a encetar un procés de primàries obertes per al 2015 que no s'ha produït.

stats