Política 29/06/2012

Tura: "Catalunya vol i necessita instruments d'Estat"

L'exconsellera inaugura les jornades de la Fundació Campalans criticant el silenci dels progressistes espanyols davant els atacs a l'autogovern de Catalunya

Pere Martí
1 min

BarcelonaL'exconsellera Montserrat Tura ha obert les jornades de la Fundació Rafel de Campalans sobre 'Autogovern, federalisme i dret a decidir' afirmant que Catalunya "vol i necessita instruments d'Estat" perquè Espanya ha deixat de defensar-la com a nació diferenciada. Tura ha recordat l'enquesta del CEO d'aquesta setmana per demanar al PSC que no eviti el debat sobre el dret a decidir, ja que és una demanda "majoritària" al si de la societat catalana i en tot cas el que s'ha de fer és "estudiar mecanismes per abordar aquesta demanda".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

L'actual deriva homogeneïtzadora de l'Estat fa que, segons Tura, a Catalunya hi hagi una "decepció" que alimenta el sobiranisme i que tard o d'hora caldrà "verificar" la seva força amb el dret a decidir. Pel que fa al PSC, ha lamentat que la "lleialtat" dels socialistes catalans envers el projecte federal espanyol només ha estat corresposta amb "molta incomprensió i molt immobilisme". Tura ha criticat directament els progressistes espanyols perquè "no han fet sentir la seva veu" davant els intents homogeneïtzadors de l'Estat.

stats