Política 10/03/2023

El PSOE censura la número 2 d'Igualtat per un vídeo ironitzant sobre l'avortament de la mare d'Abascal

La dreta demana la destitució de Rodríguez Pam, que ha esborrat la publicació i ha acusat Vox de "teatralitzar"

ARA
2 min
Al costat de la ministra Irene Montero, la secretària d'estat d'Igualtat, Ángela Rodríguez Pam, a la manifestació del 8-M a Madrid

MadridLa número 2 del ministeri d'Igualtat, Ángela Rodríguez Pam, ha tornat a situar-se al centre de la polèmica aquest dijous per un vídeo que va publicar a les seves xarxes socials en què mostrava unes manifestants al 8-M cantant: "Quina pena em fa que la mare d'Abascal no pogués avortar". En un primer moment s'enfoca ella mateixa somrient i, després, les noies rere una pancarta. Vox ha posat el crit al cel i ha exigit el cessament de la secretària d'estat; el PP ha instat el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, a "dir alguna cosa", i diverses ministres del PSOE han censurat la mà dreta d'Irene Montero.

"Em sembla totalment inadequat i crec que entre tots hem d'abaixar el to", ha manifestat la vicepresidenta primera de l'executiu de l'Estat, Nadia Calviño. En la mateixa línia, la ministra d'Hisenda i número 2 del PSOE, María Jesús Montero, ha qualificat d'"error" el vídeo de Rodríguez Pam, motiu pel qual, ha assegurat, l'ha esborrat de les seves xarxes socials. "Són unes manifestacions que no es corresponen amb el respecte polític que tots hem de tenir", ha subratllat. Malgrat que la política de Podem s'ha retractat, ha afirmat als mitjans des del Congrés que el partit d'extrema dreta estava "teatralitzant". "Crec que els membres de Vox no han estat mai en una manifestació feminista i, per tant, desconeixen que hi ha diversitat de càntics", ha anotat Rodríguez Pam, que ha esgrimit que el que diguin o no unes noies joves en una mobilització "els correspon a elles".

Vox ha amplificat al màxim el vídeo a través de les seves xarxes socials, amb unes declaracions incloses de l'afectat, Santiago Abascal, a través del mitjà afí EDA TV. "Òbviament jo no estic gens afectat. Però està molt bé que el govern ens desitgi la mort i que ho faci públic. Crec que és molt útil perquè els ciutadans sàpiguen quin tipus de govern hi ha", ha dit. Des dels passadissos del Congrés, el portaveu de la formació d'extrema dreta, Iván Espinosa de los Monteros, ha assenyalat que és el "moment adequat perquè Sánchez la cessi". "I, probablement, a la ministra d'Igualtat que li dona empara, també", ha afegit. Des del PP, el portaveu de campanya, Borja Sémper, ha criticat la "frivolitat" i la "deshumanització de la política" que, entén, suposa aquest episodi i ha reclamat una "rectificació contundent.

Les rebaixes de penes

Rodríguez Pam ja havia centrat la polèmica fa unes setmanes quan va transcendir una intervenció en un acte de Podem sobre la llei del només sí és sí en la qual treia ferro a les rebaixes de penes a agressors sexuals. "Dels creadors de: «Les persones aniran al registre a canviar-se de sexe cada matí», arriba: «Els violadors al carrer». Onades!", deia entre rialles. Allò li va costar dures crítiques de la dreta que ara també s'han reproduït.

stats