Política10/03/2019

El PSOE i Cs ultimen amb tensions internes les llistes electorals

Victòria pírrica del fitxatge de Rivera al PP a Castella i Lleó en les primàries autonòmiques

M.f.f.

Un afí de Sánchez, número 2 del PSC

Un afí de Sánchez, número 2 del PSC El tancament de llistes electorals està fentn aflorar tensions internes tant al PSOE com a Ciutadans. Els socialistes andalusos van acceptar ahir a mitges les directrius imposades per Ferraz per a l’elaboració de les candidatures al Congrés i al Senat, mentre que Albert Rivera va veure com l’aposta per fitxar una líder del PP per presidir Castella i Lleó gairebé posava en qüestió per primer cop el seu lideratge en les primàries a la comunitat autònoma, on la seva candidata va guanyar per la mínima: només 35 vots. On també hi ha hagut sorpreses és al PSC. El número dos de la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet, a la llista de Barcelona per al 28-A serà un dels homes de confiança de Pedro Sánchez: el valencià Francisco Polo, exdirector de Change.org i secretari d’estat d’Avenç Digital, a l’espera que el Consell Nacional dels socialistes catalans ho ratifiqui demà.

Cargando
No hay anuncios

Díaz acata a mitges l’ordre de Ferraz

Díaz acata a mitges l’ordre de Ferraz El líder del PSOE també ha aconseguit col·locar els ministres que li interessava de caps de llista provincials a Andalusia, però per contra no ha conquerit totes les posicions de sortida que volia, cosa que trasllada el conflicte a la comissió federal de llistes del 14 i el 15 de març. Sánchez, en canvi, va rebre ahir una bona notícia des del PSOE madrileny: l’exseleccionador espanyol de bàsquet Pepu Hernández, l’aposta del president espanyol per restar vots a Manuela Carmena, va guanyar en la primera volta de les primàries i serà el candidat a l’Ajuntament de Madrid.

Cargando
No hay anuncios

Victòria mínima de l’aposta de Rivera

Victòria mínima de l’aposta de Rivera Rivera va veure ahir com es ratificava, sense sorpreses, la seva candidatura a les generals. Però en les primàries només va haver-hi un 32% de participació, i en les que van ratificar la candidatura d’Inés Arrimadas per Barcelona, un 19%. On va patir més el líder de Ciutadans va ser a Castella i Lleó, on Sílvia Clemente, expresidenta de l’assemblea regional pel PP i fitxatge personal de Rivera, va guanyar en les primàries per només un 55% dels vots. Rivera continua amb el cordó sanitari al PSOE, fet que ha provocat tensions en el sector del partit més centrista. El candidat a l’alcaldia de Barcelona, Manuel Valls, va demanar ahir per carta a Sánchez, Rivera i Pablo Casado un pacte de governabilitat.