Política 09/03/2019

El PSC aposta per un home de confiança de Pedro Sánchez com a número dos de Batet el 28-A

El valencià Francisco Polo, ara secretari d'estat, anirà a la llista dels socialistes catalans

Acn
3 min
El responsable de Change.org a l'Estat, Francisco Polo, diu que els que fan accions per internet també participen més al carrer.

BarcelonaLa comissió de llistes del PSC ja té enllestides i aprovades les candidatures dels socialistes catalans per a les eleccions del 28-A. A la candidatura per Barcelona, com ja estava previst i anunciat, repeteix la ministra de Política Territorial, Meritxell Batet. Però la sorpresa ha saltat quan s'ha sabut qui serà el seu número dos. I és que el líder del PSOE ha decidit enviar un dels seus homes de confiança en l'estructura del govern espanyol perquè ocupi aquest lloc, desplaçant així per a llocs de més enrere els noms del PSC. Així, Francisco Polo, valencià, exdirector de Change.org i secretari d'estat per a l'Avenç Digital, acompanyarà Batet a la llista per Barcelona, sempre que el consell nacional dels socialistes catalans ho ratifiqui dilluns vinent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Francisco Polo (València, 1981) és actualment secretari d’estat per a l'Avenç Digital i secretari federal d’Emprenedoria, Ciència i Innovació del PSOE. Nascut el 1981 a la capital del País Valencià, no milita ni ha militat mai al PSC, però va viure fins als 25 anys a Barcelona, i durant la seva infància va passar també per Sant Feliu de Guíxols i Sitges. És llicenciat i màster en dret per l'Esade, postgrau en estudis internacionals i diplomàcia del Centre d’Estudis Internacionals de Barcelona (UB), i té una llarga trajectòria com a emprenedor i activista per la regeneració democràtica i la justícia social. De fet, el 2010 va fundar la plataforma de peticions Actuable, que el 2011 es va fusionar amb Change.org, de la qual en va ser director fins a l’abril del 2017.

Polo, però, serà el segon de Batet, que ja es donava per fet que seria la cap de llista. El secretari d'estat aterra a Catalunya a través del president del govern espanyol, Pedro Sánchez. El socialista té en Polo una de les seves cares de confiança dins l'estructura governamental i dins l'executiva del PSOE. Aquest moviment forma part d'una estratègia més àmplia de Sánchez, que intenta ubicar la seva gent en llocs de sortida a totes les circumscripcions per poder tenir un grup parlamentari al Congrés que li sigui més fidel que l'últim, amb el qual va tenir enormes diferències polítiques i personals.

Aquest dissabte s'ha conegut el moviment, però els socialistes catalans fa dies que sabien que seria així. Ara, però, la comissió electoral del PSC ha aprovat per unanimitat les candidatures a les eleccions espanyoles i a les eleccions al Parlament Europeu, que se celebraran el 28 d’abril i el 26 de maig, respectivament, avalant l'estratègia de Pedro Sánchez.

La candidatura a les eleccions del 28-A que encapçalarà Batet incorpora un 50% de renovació entre els 20 primers llocs a la circumscripció de Barcelona, i tancaran la candidatura la filla de l’exministre Ernest Lluch, Eulàlia Lluch, i el president de la UGT de Catalunya, Matías Carnero. Per Barcelona, Mercè Perea serà la tercera i José Zaragoza repeteix al quart lloc. Lídia Guinart, Francisco Aranda, Carmen Andrés i Arnau Ramírez segueixen en els primers llocs.

Marc Lamuà repeteix encapçalant la llista al Congrés per Girona, i Montse Mínguez se situa al capdavant de la de Lleida. A Tarragona, Joan Ruiz i Sandra Guaita estaran al primer i segon llocs.

Pel que fa a la candidatura a les eleccions al Parlament Europeu, la comissió electoral ha aprovat la proposta de noms que s’hauran d’incorporar a la llista del PSOE, ja que en aquestes eleccions la circumscripció és única. Així, Javi López, Laura Ballarín i Alejandro Colldefors seran els que el PSC envia al PSOE per ubicar en els primers llocs de la candidatura socialista. El dictamen de la comissió electoral sobre totes aquestes llistes haurà de ser ratificat dilluns vinent pel Consell Nacional.

stats