Política 12/09/2014

El PSOE apel·la al lideratge de Mas i Rajoy i els demana que seguin a negociar

"Entre la ruptura i l'immobilisme, hi ha un terme mitjà que és la reforma de la Constitució", assenyala

Ara
2 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez. EFE

MadridPer al PSOE només hi ha una solució per sortir de la "crisi d'estat": que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i el de la Generalitat, Artur Mas, agafin les regnes del lideratge polític que ostenten i seguin a negociar. En una entrevista a RNE, el líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, ha assenyalat que "lluny del silenci de Rajoy, que no sé exactament on és com a president del govern [espanyol] en aquesta crisi d'estat que tenim, i lluny també de les proclames independentistes de Mas", cal "obrir un espai de centralitat en la política catalana, pel qual nosaltres advoquem" i el que "vol la majoria" de la societat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Per això, en referència a la manifestació de la Diada, ha insistit que "entre la ruptura i l'immobilisme, hi ha un terme mitjà que és el de la reforma de la Constitució", que defensen els socialistes.

"No podem continuar així, tant Rajoy com Mas s'han d'asseure i enfrontar un procés de renovació constitucional, que és el que ha proposat el Partit Socialista", ha afegit, perquè "la millor manera de defensar la Constitució és reformar-la".

El Secretario General, Pedro Sánchez, se refirió hoy a la manifestación celebrada ayer en Cataluña con motivo de la Diada y ha asegurado que “entre la ruptura y el inmovilismo, hay un término intermedio que es el de la reforma de la Constitución” tal y como defienden los socialistas.

En una entrevista en RNE, Pedro Sánchez señaló que “lejos del silencio de Rajoy, que no sé exactamente dónde está como Presidente del Gobierno en esta crisis de Estado que tenemos, y lejos también de las soflamas independentistas de Mas”, hay que “abrir un espacio de centralidad en la política catalana, que es por lo que nosotros abogamos” y lo que “quiere la mayoría” de la sociedad.

“No podemos continuar así; tanto Rajoy como Mas deben sentarse y afrontar un proceso de renovación constitucional que es lo que ha propuesto el Partido Socialista”, insistió Sánchez, para quien “la mejor forma de defender la Constitución es reformarla”. Y añadió que, mientras “el independentismo quiere primero votar para romper y luego acordar los términos de la ruptura, nosotros defendemos primero acordar y luego votar los términos del acuerdo”.

stats