Política 11/10/2014

El PSOE exigeix a Rajoy que doni explicacions al Congrés per la "irresponsable" gestió de Mato

Pedro Sánchez opta finalment per carregar contra la gestió del govern del PP en la crisi de l'Ebola

Efe
1 min
El líder del PSOE, Pedro Sánchez. EFE

MadridEl secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte que els socialistes exigiran que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, doni explicacions per la "irresponsable" gestió de la ministra de Sanitat, Ana Mato, en la crisi de l'Ebola.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Rajoy és responsable d'haver posat i mantenir Mato com a ministra de Sanitat. És responsable de posar una irresponsable al capdavant de la sanitat de tots els espanyols i haurà de retre comptes al Congrés per aquesta irresponsabilitat", ha dit Sánchez durant la celebració d'un fòrum ciutadà sobre regeneració democràtica a Madrid.

Segons el secretari general del PSOE, cal un president "decidit" a exercir la seva autoritat "i no preocupat només per esquivar la seva responsabilitat". "A Rajoy aquesta vegada no li servirà de res amagar-se", ha afegit Sánchez, que ha reiterat que l'executiu del PP "acumula error rere error", és "incapaç" d'informar adequadament i es limita a "denigrar" els sanitaris.

Opina que les declaracions d'Ana Mato i les del conseller de Sanitat de la Comunitat de Madrid, Javier Rodríguez, posen de manifest que els dos governs "estan lliurats al descontrol i al desvergonyiment".

No obstant això, davant d'aquest "desgovern", el líder socialista ha considerat prioritari salvar la vida de l'auxiliar d'infermeria Teresa Romero en comptes de "culpar-la", garantir la seguretat sanitària dels espanyols i protegir els professionals de la salut. "Estem amb la Teresa, amb la seva família i amb els professionals de la sanitat pública", ha afirmat.

A més d'exigir al govern del PP que sigui "transparent" i faciliti la informació necessària davant la inquietud dels ciutadans, ha reclamat ajudar els països africans assotats per l'epidèmia de l'Ebola i augmentar les partides de cooperació al desenvolupament.

stats