Política 30/10/2013

Bono: "El PSOE tindria avui més vots a Catalunya que el PSC"

L'expresident del Congrés dels Diputats ha coincidit a Salamanca en una taula rodona amb Albert Rivera, que ha dit que "els nacionalismes" són "nocius"

Efe
2 min

SalamancaL'expresident del Congrés dels Diputats José Bono ha afirmat que el PSOE "tindria avui més vots a Catalunya que el PSC" i ha expressat el seu convenciment que els socialistes catalans "estan més preocupats per la solidaritat i la igualtat de les persones que per la identitat dels territoris". El també exministre de Defensa ha comentat que el PSOE i el PSC són "dos partits diferents i cada dia s'entesten que estiguin més distanciats", i ha defensat que "sempre han de prevaler les persones sobre els territoris" en el cas que hi hagi conflicte entre tots dos.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Bono ha emfasitzat que no pot estar "més en contra" que socialistes de Catalunya "estiguin a favor del que han convingut anomenar 'dret a decidir', que en els termes que s'ha plantejat és contrari a la Constitució, a la llei i impossible de ser exercit". També ha considerat que el PSOE "tindria avui més vots a Catalunya que el PSC" i ha recordat que aquesta última formació política només va aconseguir "un catorze per cent dels vots en les últimes eleccions". "Amb aquest nivell de representació -ha postil·lat- el PSOE hauria de fer alguna proposta al PSC pel bé del socialisme. Potser fins i tot seria bo que el PSOE es presentés a Catalunya per a les eleccions generals, i que per a les autonòmiques fos el PSC el que portés la veu cantant".

Pel que fa a la consulta sobiranista que impulsa el Parlament de Catalunya, Bono ha mostrat la seva "confiança" en el fet que el govern espanyol "compleixi i faci complir la Constitució".

Rivera: "Nacionalismes nocius"

Per la seva banda, el diputat i president del partit Ciutadans, Albert Rivera, que també ha participat en la taula rodona, ha assenyalat que els nacionalismes, com a ideologia, "han acabat perjudicant les societats on han governat". Ha recalcat que acaben sent "nocius" per a la societat i per això ha defensat l'existència d'"un moviment de ciutadania, de Constitució, de llibertats, d'igualtat i d'unió".

De la mateixa manera que Bono, Rivera ha considerat que a Catalunya "no hi pot haver consulta" que "no estigui convocada pel govern d'Espanya, per les Corts i ratificada pel rei". El líder unionista ha subratllat que Mas "no té competències per convocar una consulta sobre la secessió i ell ho sap", i li ha demanat que "deixi de frustrar la gent i fins i tot els seus votants independentistes, ja que els està dient una cosa que és mentida".

stats