Política 04/04/2013

El PSOE inicia amb el PSC els contactes per pactar la seva proposta de reforma territorial

Elena Valenciano i Ramón Jáuregui es van reunir dimarts a Barcelona amb Antonio Balmón i Miquel Iceta

Efe
1 min

MadridLa vicesecretària general del PSOE, Elena Valenciano, i el diputat Ramón Jáuregui han iniciat amb el PSC, així com amb les federacions socialistes d'Andalusia i Astúries, una ronda territorial de contactes a la recerca d'un acord sobre una proposta de reforma del model autonòmic. Fonts socialistes han explicat que Valenciano i Jáuregui –que forma part de l'executiva federal des del passat 21 de març, quan es va acordar la seva entrada com a coordinador de la conferència política– van viatjar el passat dimarts a Barcelona, on es van reunir amb els representants del PSC Antonio Balmón i Miquel Iceta.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La trobada s'emmarca dins de la ronda de contactes que els dirigents socialistes continuaran fent amb altres federacions per intentar consensuar una proposta de reforma autonòmica que es presentarà al consell territorial del PSOE al juny. Fonts socialistes han explicat que la reunió amb el PSC va ser "molt positiva" i que els dos partits van acordar pactar una estratègia per superar la qüestió sobiranista.

De forma embrionària, l'esborrany aposta per una reforma profunda del model autonòmic i un avanç cap al federalisme. Tanmateix, la proposta final s'ha de pactar amb la resta de federacions i aprovar en el consell territorial que coordina el president asturià, Javier Fernández. Des del PSOE asseguren que les successives reunions amb el PSC per negociar el protocol de relacions entre els dos partits es faran de forma discreta i en paral·lel a aquestes altres negociacions.

stats