Política 05/01/2015

El PSOE considera "radicalment fals" que hi hagi irregularitats als seus comptes

La presidenta andalusa considera que "falta molta transparència" en aquest aspecte

Efe
1 min
La presidenta andalusa, Susana Díaz.

MadridEl PSOE sosté que és "radicalment fals" que hagi existit "qualsevol pràctica irregular" en la seva comptabilitat de l'any 2012, com apunta el fiscal en cap del Tribunal de Comptes en un article que aquest dilluns ha publicat el diari 'El País'.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

La secretària d'Ocupació de l'executiva socialista, Luz Rodríguez, s'ha pronunciat en aquests termes en roda de premsa després de ser preguntada per aquesta informació, segons la qual el fiscal aprecia delictes en la comptabilitat de l'any 2012 de PP, PSOE, Convergència, Unió, PNB i EA.

"Ho he de dir amb veu alta i ferma. És absolutament fals que hi hagi qualsevol pràctica irregular en els comptes del PSOE", ha declarat la dirigent socialista.

Per això, Rodríguez ha demanat públicament al Tribunal de Comptes que "aclareixi aquesta situació" i ha eludit pronunciar-se sobre els comptes dels altres partits.

Díaz: "Fa falta molta transparència"

Preguntada també per la informació d''El País', la presidenta andalusa, Susana Díaz, ha opinat que "cal molta transparència en els comptes dels partits"."El finançament dels partits ha de ser transparent", ha afegit.

Díaz, que no ha negat la informació relativa al PSOE, ha puntualitzat que és urgent aclarir com més aviat millor les donacions als partits perquè, ha assegurat, "el que dóna alguna cosa sempre espera rebre alguna cosa".

"D'una vegada per totes cal regular aquestes donacions i aquests comptes fer-los transparents perquè els ciutadans tinguin confiança en qui els representen a través de les forces polítiques", ha conclòs la presidenta andalusa.

stats