Política 04/03/2011

Puigcercós preveu que la legislatura acabarà amb una consulta

El líder d'ERC assegura que "l'enfrontament amb el Govern espanyol portarà al president de la Generalitat, Artur Mas, a convocar-la perquè Catalunya faci un salt endavant des del punt de vista nacional"

Efe
1 min

BarcelonaEl president d'ERC, Joan Puigcercós, ha augurat avui que el govern d'Artur Mas no esgotarà la legislatura, ja que l'"enfrontament amb el Govern espanyol el portarà a convocar una consulta perquè Catalunya doni un salt endavant des del punt de vista nacional". En declaracions a TV3, Puigcercós s'ha mostrat convençut que no acabaran aquesta legislatura ja que cal un "acte de força democràtica", que es podria traduir "en un pronunciament del Parlament o bé en la convocatòria d'una consulta popular sobre, per exemple, el model de concert econòmic".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Puigcercós ha subratllat que CiU "va guanyar les eleccions del 28 de novembre amb un discurs centrat en l'economia i no en la dicotomia política entre Catalunya i Espanya, ja que pretenia rebaixar la tensió amb Madrid". Segons el líder republicà, el govern de CiU "no ha aconseguit el seu objectiu d'apaivagar els ànims amb la resta de l'Estat, perquè ja ha tornat a aflorar la tensió en un tema com el de l'endeutament".

stats