PRIMÀRIES REPUBLICANES
Política 17/09/2011

Ridao i Bosch es comprometen a tancar files amb el guanyador de les primàries

El president sortint d'ERC, Joan Puigcercós, es posa “a les ordres” de la nova direcció i recomana a Junqueras que “sigui ell mateix i no es deixi dur per la conjuntura”

Acn
2 min
Ridao, en el moment de votar

BarcelonaEls dos candidats a les primàries d'ERC per triar el cap de llista de la formació el 20-N, Joan Ridao i Alfred Bosch, s'han compromès avui a tancar files al costat del guanyador de la jornada sigui qui sigui. Joan Ridao ha destacat el procés de primàries "modèlic" mentre Alfred Bosch ha considerat que avui comença per a ERC "una nova etapa" pel que fa a la seva aportació en el procés de construcció nacional. Ridao ha votat poc abans de les 11 hores a la seu de l'agrupació del partit a Terrassa (Vallès Occidental), on l'ha rebut el president del partit a la cocapital vallesana, Isaac Albert. Ridao ha destacat un procés net "sense cops de colze, fins ara inèdit a ERC. Ha assegurat que si finalment no surt escollit continuarà treballant per ERC "en tot allò que decideixin els òrgans del partit". "No sé fer una altra cosa", ha assegurat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El futur president d'ERC, Oriol Junqueras, ha votat a la seu del partit de Martorell a un quart d'onze del matí. Després de moltes setmanes com a únic candidat a la presidència, aquest dissabte quedarà confirmada la candidatura que ell lidera i que acompanya Marta Rovira com a candidata a secretària general. Junqueras ha votat en companyia d'Alfred Bosch, precandidat del partit a les eleccions generals (no ha pogut votar perquè no és militant). L'aposta del futur president continua sent la mateixa que fa unes setmanes: "combinar la renovació del projecte polític d'ERC amb l'experiència d'aquells que han treballat a les institucions".

Puigcercós, al servei del partit

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha votat poc després de les deu d'aquest matí al local del partit al districte de Sants-Montjuïc per escollir entre Joan Ridao o Alfred Bosch com a cap de llista a les eleccions generals i donar suport al futur president republicà, Oriol Junqueras, que serà ratificat per la militància també aquest dissabte. Puigcercós ha assegurat que es posarà "a les ordres" de la nova direcció d'ERC perquè pugui assolir "els èxits amb més rapidesa possible" i recomana a Junqueras que "decideixi ell mateix i no es deixi dur per la conjuntura". Així mateix, l'actual president d'ERC ha destacat que surti qui surti escollit per a les eleccions del 20-N tindrà el suport unànime del partit.

stats