Política 16/06/2017

Puigdemont envia una carta a Ana Pastor per intervenir al Congrés

El president de la Generalitat ja va avançar a l'ARA que un cop anunciada la data i la pregunta estava disposat a explicar-se a la cambra espanyola

Núria Orriols
1 min
Carles Puigdemont: “Estic disposat a debatre amb Rajoy sobre com hem arribat fins aquí”

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha enviat una carta a la presidenta del Congrés, Ana Pastor, per intervenir a la cambra espanyola. El cap de l'executiu ja va avançar a l'ARA que un cop anunciés la data i la pregunta, estava disposat a anar al Congrés per explicar el referèndum català. Tanmateix, ha deixat clar que no vol que es voti res a la cambra espanyola sinó que qui en té la potestat és el Parlament de Catalunya.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En la missiva, el president considera que "és important" que tots els diputats del Congrés puguin escoltar les raons per les quals s'ha arribat a aquesta situació i perquè el Govern de Catalunya va sol·licitar diàleg -que va ser rebutjat per la Moncloa- a Madrid per abordar el referèndum.

Puigdemont diferencia aquesta proposta de la resta que s'han fet fins ara al Congrés de Diputats. El president explica que al llarg dels últims anys s'han tractat propostes formulades per diferents grups parlamentaris catalans però que sempre aquestes aspiracions han sigut "rebutjades, retallades o incomplertes". Com a conseqüència d'això, afegeix el president, "no sembla raonable tornar a formular propostes que estan destinades a córrer la mateixa sort".

Carta de Puigdemont a Pastor
stats