Política 26/10/2014

L'Amical de Mauthausen i polítics del PSC, CiU i ERC carreguen contra Iceta

L'equiparació entre les plebiscitàries que planteja Mas i les que va fer Hitler concita crítiques a la xarxa

Ara
1 min

BarcelonaL'alcalde de Girona i diputat de CiU, Carles Puigdemont, i l'exdiputat del PSC i líder del moviment Avancem, Joan Ignasi Elena, han criticat les declaracions del líder socialista Miquel Iceta en què comparava les eleccions plebiscitàries sobre la independència amb les que va organitzar Aldolf Hitler el 1933 a l'entorn de la seva persona.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots dos han evitat citar-lo de forma explícita, però. Puigdemont ha afirmat a Twitter que "el que veritablement limita la democràcia és impedir votar quan un Parlament ho demana per vies pacífiques i legals", mentre que Elena ha piulat que "vivim un procés pacífic i integrador i és trist sentir afirmacions tan lluny de la realitat i de la tradició socialista". "Això sí que genera divisió", ha conclòs l'exdiputat.

Els següents d'afegir-se a les crítiques han estat la diputada crítica del PSC Marina Geli –que ha dit que "en cap cas i en cap sentit hauríem de comparar la Catalunya actual i el nazisme"– i l'Amical de Mauthausen, que han estat els més durs. "No podem consentir les declaracions de @miqueliceta. Esperem una disculpa a les víctimes del nazisme i una rectificació", han dit.

També Joan Tardà, diputat al Congrés per ERC, ha recriminat a Iceta les seves paraules amb una piulada: "Miquel Iceta, cal que tu també facis referències que associïn el moment que vivim amb el nazisme? De debò, no m'ho esperava de tu", ha dit.

stats