Política 16/07/2016

Puigdemont: "La claveguera de l'Estat no té qui la depuri"

Junqueras avisa l'Estat que omplir les clavegueres no li servirà de res davant un poble català "honest" i "valent"

Acn
2 min
Puigdemont: "La claveguera de l'Estat no té qui la depuri"

CapçanesEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha aprofitat la inauguració de la depuradora 500 del Pla de Sanejament de Catalunya per recordar la necessitat de fer net des de tots els àmbits. Puigdemont, acompanyat del conseller de Territori, Josep Rull, ha dit que "en un país normal s'ha d'entendre que a tota claveguera hi correspon la seva depuradora", i ho ha aprofitat per comparar-ho amb l'atac del govern de l'Estat cap a Catalunya. "Tristament la claveguera de l'Estat no té qui la depuri", ha afirmat.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Durant la inauguració de la depuradora de Capçanes, Puigdemont ha subratllat la necessitat que Catalunya decideixi per ella mateixa per fer un model de país "amb aigües netes" perquè "quan ens l'han fet ens han deixat una claveguera a l'aire lliure".

Per la seva banda, el vicepresident i líder d'ERC, Oriol Junqueras, ha recriminat a l'Estat que faci servir "totes les seves eines" per "omplir les clavegueres" i l'avisa que no li servirà de res si el catalans es mantenen "honestos", "honrats", "valents" i "compromesos". Junqueras ha fet aquestes declaracions en l'acte polític central de l'Acampada Jove, que ha omplert la plaça Major de Montblanc de joves amb estelades i banderes del partit republicà.

Full de ruta i qüestió de confiança

D'altra banda, Puigdemont ha assegurat que plantejarà "amb claredat" l'aposta pel full de ruta del Govern en la qüestió de confiança després de l'estiu. "El Govern té el seu full de ruta, […] em pertoca en la qüestió de confiança enfocar encara més el tram que queda per arribar a la culminació de la legislatura", ha assegurat el cap de l'executiu català.

Tanmateix, s'ha mostrat disposat a "reflexions i debats" sobre el referèndum unilateral d'independència, el mateix dia que l'ANC celebra la consulta interna sobre incorporar aquest element en el full de ruta. Ara bé, no s'hi ha referit –"no ens pronunciarem, tenim el full de ruta, no toca parlar-ne ara"– i s'ha remès al que explicarà després de l'estiu al Parlament.

stats