Política 05/05/2016

Puigdemont no descarta presentar-se a la reelecció "si la feina encarregada no s'ha acabat"

És la primera vegada que el president de la Generalitat obre la porta a repetir. La setmana passada ja va advertir que es volia implicar activament en la refundació de CDC

Oriol March
1 min
El president de la Generalitat, Carles Puigdemont. / FERRAN FORNÉ

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, obre per primera vegada la porta a presentar-se com a candidat a la reelecció sempre que "la feina" que se li ha encarregat –construcció d'estructures d'estat i convocatòria d'eleccions constituents– "no s'hagi acabat". Així ho ha assegurat durant una entrevista a Ua1 Ràdio, en què també deixa clar que si compleix amb els objectius marcats, no té previst ser cap de cartell en els futurs comicis, com ja havia fet en anteriors ocasions.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Si jo acabo, justament, convocant eleccions constituents és que hem fet tota la feina i, per tant, el meu treball s'acaba aquí. Jo crec i estic convençut que farem les coses que pertoca fer perquè serem capaços de posar-nos d'acord en aquelles coses essencials i entregar en el proper govern que surti, el proper Parlament, les claus de la futura República", ha ressaltat Puigdemont.

La setmana passada, l'exalcalde de Girona ja va insistir que s'implicaria activament en la refundació de Convergència. Un grup d'alcaldes i de quadres territorials li han reclamat que "lideri" el procés en el terreny ideològic i no orgànic, i de moment no té intenció de mullar-se per cap dels candidats que hi ha a la secretaria general del partit.

stats