Política 03/05/2018

"Puigdemont o el que digui Puigdemont": JxCat assegura que el president farà una proposta de "màxim consens"

Batet admet que "si no es pot fer la investidura" hi ha l'escenari de repetir eleccions

Ara
2 min
El diputat de JxCat Albert Batet, al Parlament

BarcelonaJxCat fia en Carles Puigdemont el futur de la investidura i en la proposta que el president faci aquest dissabte en una reunió a Berlín. El mateix grup parlamentari està convençut que serà de "màxim consens possible". Així ho ha afirmat el diputat Albert Batet en una entrevista a TV3, que ha batejat els nous plans de JxCat com "Puigdemont o el que digui Puigdemont", un matís al "Puigdemont o Puigdemont" que fins fa poc defensaven en públic per refermar la seva aposta per restituir el "president legítim".

Tanmateix, JxCat manté que el seu candidat és el cap de llista del grup parlamentari i que si s'opta per un pla D serà "provisional", amb l'esperança que Puigdemont pugui tornar a ocupar la Generalitat. L'alcalde de Valls ha admès que si el Tribunal Constitucional suspèn la reforma de la llei de la presidència amb què el grup independentista vol investir Puigdemont a distància, s'obren nous escenaris com ara investir un altre candidat. "Si no hi ha investidura tenim altres possibilitats, com ara eleccions", ha reconegut Batet, per bé que no ha explicitat si era un posicionament que podria adoptar la formació o una simple descripció de la situació.

Preguntat pel nom d'Elsa Artadi, que aquest dimecres va ressonar després de ser avalada per Jordi Sànchez i pel president adjunt d'ERC, Pere Aragonès, Batet s'ha limitat a dir que és una persona com "qualsevol altre membre de JxCat que està a disposició de Puigdemont". Tot i que el pla D és present en la ment de les formacions independentistes, Batet ha defensat l'aprovació de la reforma de la llei de la presidència al ple d'aquest final de setmana al Parlament, mesura que dona "més garanties" per a la investidura telemàtica. Segons el diputat, el 30 de gener ja hi havia "garanties" per fer Puigdemont president però ha reconegut que amb aquesta iniciativa "s'obren més escenaris".

Munté: "Artadi està molt preparada"

Per la seva banda, la presidenta del PDECat arran de la renúncia d'Artur Mas, Neus Munté, també ha beneït el nom d'Artadi per a la presidència. En declaracions a RAC1, l'exportaveu del Govern ha assegurat que està "molt preparada" i ha destacat que s'ha "implicat molt" tant dins de JxCat com en la seva etapa com a coordinadora interdepartamental de la Generalitat.

stats