Política 29/07/2016

L'AMI vincula la celebració d'un hipotètic RUI amb la qüestió de confiança del 28 de setembre

La presidenta de l'entitat, Neus Lloveras, lamenta la "judicialització" del procés i fa arribar el seu suport a Carme Forcadell després de reunir-se amb el president Carles Puigdemont

Oriol March
2 min
Una delegació de l'AMI s'ha reunir aquest divendres amb el president Carles Puidgemont

BarcelonaEl president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s'ha reunit aquest divendres amb la presidenta de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Neus Lloveras. "A partir d'ara, com que estem cap al final, el full de ruta ha de ser més concret", ha apuntat Lloveras després de la trobada. "Un referèndum és un pas cap a la independència que serà necessari en algun moment o altre del procés", ha assegurat després de ser preguntada sobre la celebració d'un hipotètic referèndum unilateral d'independència (RUI), que en tot cas ha vinculat a la negociació del full de ruta en el marc de la qüestió de confiança.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Marxem amb una sensació d'optimisme. S'està treballant perquè la qüestió de confiança sigui una oportunitat", ha apuntat Lloveras en la roda de premsa posterior a la trobada. "Creiem que tenim l'obligació de vigilar que el procés s'està executant i va endavant. Un dels nostres compromisos, vetllar perquè això funcioni, s'està complint", ha apuntat. Lloveras ha transmès a Puigdemont que el món local estarà al costat del Govern i de les entitats civils per "treballar" en qualsevol acció o iniciativa que s'hagi de realitzar per anar cap a la independència.

La votació al Parlament

"És indispensable que avui condemnem les amenaces de l'Estat. Això és molt greu", ha apuntat sobre la votació de les conclusions de la comissió del procés constituent, que han generat la reacció immediata de l'Estat. "Hem d'exigir al govern espanyol que torni a la política i que deixi de judicialitzar", ha ressaltat Lloveras.

Cita amb Colau

Lloveras se cita aquesta tarda amb l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a qui li plantejarà la possibilitat de celebrar una consulta a la ciutat sobre l'ingrés de la capital catalana a l'entitat que agrupa els municipis independentistes. El 7 de setembre del 2015, mesos després que Barcelona en Comú es posés a governar, el ple de l'Ajuntament va rebutjar l'ingrés a l'AMI. Tot i els vots positius de CDC, ERC, la CUP i el del regidor de Demòcrates de Catalunya, Gerard Ardanuy, la proposta només ha sumat 17 vots dels 21 necessaris perquè l'adhesió s'aprovi per majoria absoluta. Els 11 regidors de Barcelona en Comú es van abstenir en bloc.

stats