Política 22/05/2012

Jordi Pujol i Josep Rull avisen contra les rebaixes al pacte fiscal

L'ala sobiranista de CDC, inquieta per les negociacions entre Duran i el PSC

Ara
1 min

TerrassaEl president Jordi Pujol ha instat avui els partits catalans, i especialment, el Partit Socialista de Catalunya, que diguin en quin "terreny de joc juguen" en el debat sobre el pacte fiscal perquè, ha afegit, per aconseguir-lo és necessària una àmplia majoria política a Catalunya però també i, sobretot, a Madrid per evitar que amb el pacte fiscal passi com en la negociació de l'Estatut. "Convergència juga en el terreny de Catalunya i tothom ho sap, perquè som clars" ha afirmat Pujol en una roda de premsa al costat del secretari d'organització de CDC, Josep Rull.

Pujol ha alertat de no caure "en la temptació" de fer ja des de Catalunya "una proposta rebaixada per la por que a Madrid no ens l'acceptin. Si de cas ja ens diran allà que no". I és que, tal com ha conclòs, el moment és prou greu i la situació massa difícil com per "seguir fent jocs de paraules", en una el·líptica referència a les negociacions que, per incorporar el PSC al consens, protagonitza el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida.

Rull l'ha secundat amb la defensa contundent de la hisenda pròpia que per la via de l'acord o la unilateral promou el president Artur Mas, i ha indicat que cal "establir un sistema de finançament que redueixi el dèficit fiscal que avui posa en risc la cohesió social"; "sortir del sistema comú, de la Lofca, del cafè per a tots, i anar cap a la relació bilateral amb l'Estat"; i "tenir la clau de la caixa". Una clau que equival a poder inspeccionar, liquidar, recaptar... els impostos dels catalans i per això, en aquest sentit, "tenir una hisenda pròpia ens hi ajudaria molt".

stats