Política 04/12/2018

Una quarantena d'eurodiputats expressen “solidaritat” i “total admiració” pels presos en vaga de fam

Insten les institucions europees a acabar amb l'"anomalia" de tenir "presos polítics" a Europa

Acn
1 min
2014: més enllà d'un símbol  per a Catalunya

BarcelonaUna quarantena d’eurodiputats de diferents grups polítics han expressat a través d’un manifest signat aquest dimarts la seva “solidaritat” i “total admiració” pels presos polítics que estan en vaga de fam, una mesura de protesta que remarquen que és “pacífica”.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

A més, denuncien que tot i el que recull la llei espanyola sobre la situació de presó preventiva, fa un any que els presos van presentar els primers recursos al Tribunal Constitucional i encara no han obtingut resposta. “Demanem posar fi a aquesta anomalia a la Unió Europea, on nou presos polítics i cinc exiliats són considerats ciutadans lliures a tots els estats excepte a l’espanyol”, afirmen.

Des de la plataforma exigeixen l’alliberament dels presos i que es retirin les acusacions per “seguir endavant”. També insten les institucions europees a fer un “gest de responsabilitat a favor de promoure el diàleg per trobar una solució política a l’afer català”.

Avui fa quatre dies que l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez i l'exconseller Jordi Turull van començar la vaga de fam des de la presó de Lledoners, on estan empresonats. Ahir també es van afegir a la protesta l'exconseller Josep Rull i l'exconseller Quim Forn. Avui s'ha constituït una comissió de coordinació d'actes de suport als presos que estan en vaga de fam, un òrgan impulsat per la plataforma Prou Ostatge, vinculada a l'ANC.

stats