Política 01/07/2013

Rajoy passa de puntetes sobre el cas Bárcenas davant la cúpula del PP

No menciona el nom de l'extresorer i es limita a demanar als seus que col·laborin amb la justícia

M. Eugènia Quetglas
2 min

MadridEl president espanyol, Mariano Rajoy, ha evitat dir el nom de Luis Bárcenas a la reunió del comitè executiu d'aquest dilluns. Rajoy, que afrontava la seva primera reunió amb la cúpula del partit des que l'extresorer del PP és a la presó, ha demanat als seus la màxima col·laboració amb la justícia i, segons fonts coneixedores del desenvolupament de l'encontre, ha apostat per la regeneració i la transparència.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En roda de premsa, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha explicat que Rajoy ha exposat als seus que "respecta les decisions dels tribunals i no entra a qüestionar les decisions judicials", i fins i tot ha assegurat que el president espanyol no vol comentar-les just per aquest respecte al poder judicial.

Cospedal ha aprofitat el moment per presumir de ser al capdavant d'un partit que fa "el màxim exercici de transparència", ja que ha entregat tota la documentació que li han reclamat des dels jutjats, malgrat que de vegades, ha afegit, s'ha mal utilitzat i s'ha filtrat a la premsa.

Davant els temors que Bárcenas pogués destapar-ho tot amb informacions compromeses sobre el PP, Cospedal ha afirmat que té "una total tranquil·litat".

La número dos del PP ha lloat la independència de la Fiscalia per la seva actuació en el procediment sobre Bárcenas i ha aprofitat per carregar contra unes declaracions del PSOE que deien que la divisió de poders havia mort. "Algú podria donar valor al fet que afortunadament no ha mort la divisió de poders", ha reclamat.

Segons fonts de la reunió popular, tot i que semblava que seria una reunió conflictiva, ningú ha denunciat la gestió del cas Bárcenas. Abans d'entrar al comitè executiu del PP, la líder del PP Esperanza Aguirre ha assegurat que està "avergonyida" per la corrupció que hi ha al partit.

stats