Política20/04/2017

Rajoy diu que anirà "encantat" a declarar per la Gürtel i ho farà "com diguin els tribunals"

El president espanyol evita dir si li sembla bé la citació però recorda que "en tres ocasions" la van denegar

Dani Sánchez Ugart

MadridEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, s'ha referit aquest dijous per primer cop a la seva citació a declarar com a testimoni al judici pel cas Gürtel i ha afirmat que la veu "amb normalitat" i que hi anirà "encantat".

Inscriu-te a la newsletter Política en cinc llibres per Sant JordiUna mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En un to menys encès que alguns dels seus companys de partit, Rajoy ha evitat criticar la decisió dels jutges i ha recordat que ell porta "molt de temps" dient que "complir la llei i les resolucions judicials és obligat per a tothom, i també per als governants polítics".

Cargando
No hay anuncios

"És un acte de pura normalitat", ha considerat Rajoy, que participava en l'assemblea general de la patronal espanyola CEOE, i ha fet aquestes declaracions a l'entrada de l'acte. A més, ha afirmat que no comenta les resolucions judicials, li "semblin raonables o no".

Tot i així, el president espanyol ha recordat que "en tres ocasions" el tribunal va dir que no a la seva citació com a testimoni: "No vaig dir res aleshores i no diré res ara".

Cargando
No hay anuncios

El president espanyol encara està pendent de la interlocutòria de citació per a la declaració, amb el dubte a l'horitzó de si serà de manera presencial o si ho podrà fer per videoconferència des del seu despatx. En aquest punt, Rajoy ha dit que compareixerà com li "diguin els tribunals", donant a entendre que no presentarà batalla si el fan anar a l'Audiència Nacional.