Política 03/09/2013

Rajoy respondrà aquest mes de setembre a la carta de Mas

El PP a Catalunya estudia organitzar un acte de partit per la "unitat" coincidint amb l'Onze de Setembre, però Camacho s'obre a assistir a l'acte institucional de la Diada si no té un biaix independentista

Roger Mateos
2 min

BarcelonaEl president del govern espanyol, Mariano Rajoy, respondrà a la carta d'Artur Mas aquest mes de setembre. Així ho ha confirmat aquest dimarts la presidenta del PP a Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, que no ha volgut concretar si ho farà abans o després de l'Onze de Setembre. A finals de juliol, Mas va remetre una carta a Rajoy en què li demanava obrir un procés de negociació per pactar una consulta d'autodeterminació a Catalunya. La resposta, segons Camacho, s'inscriurà dins d'un "marc de lleialtat, diàleg i entesa", sempre dins de la "legalitat".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Després de reunir-se amb el comitè de direcció del seu partit, Camacho ha matisat les seves declaracions del mes d'agost, en què donava gairebé per feta la seva absència en l'acte institucional de la Diada que organitza cada any la Generalitat al Parc de la Ciutadella de Barcelona. Camacho ha deixat la porta oberta a acudir-hi si li garanteixen que no serà un acte amb biaix independentista. "Volem seguir celebrant la Diada de la senyera, no la de l'estelada", ha recalcat.

El PP va demanar a la mesa del Parlament que li permetés participar en la planificació dels actes, però en aquests preparatius no hi intervenen les forces polítiques. Ara, els populars estan a l'espera que se'ls informi dimecres de quin format tindrà l'acte. "Si és un acte institucional com sempre ha estat, de garantia i respecte de la pluralitat de Catalunya, hi seguirem participant", ha afirmat Camacho.

On no es planteja la seva presència és a la tradicional ofrena floral al monument a Rafael Casanova, i menys encara a la cadena humana per la independència, a la tarda. En canvi, el PP està estudiant organitzar un acte per la "unitat", amb càrrecs i dirigents del partit, el mateix Onze de Setembre. Està valorant possibles escenaris emblemàtics de Catalunya, com ara Poblet o Ripoll.

Retrets a Mas per l'arenga als seus alts càrrecs

D'altra banda, Camacho ha recriminat a Mas "l'acte d'adoctrinament al servei de la causa separatista" d'aquest dilluns amb més de 200 alts càrrecs del Govern, en què el president de la Generalitat va garantir que el procés cap a l'estat propi no té marxa enrere. El PP presentarà una bateria de preguntes parlamentàries sobre el tema, perquè segons Camacho els alts càrrecs de la Generalitat han d'estar "al servei dels interessos generals dels catalans" i no han de rebre "directrius polítiques de ningú". "Davant l'escalada de radicalisme del Govern, volem la casa comuna dels catalans", ha proclamat Camacho.

stats