Política 27/11/2014

Rajoy subratlla al Congrés que Mato no està imputada: "Ruz només la cita a la plana 203"

Llegeix la resolució del jutge per defensar que l'exministra hauria "ignorat la comissió delictiva"

Mariona Ferrer I Fornellls
2 min

MadridHa calgut que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, pugés a l'estrada per al torn de rèplica al ple monogràfic sobre corrupció al Congrés dels Diputats perquè finalment parlés de la dimissió d'Ana Mato. Però ha partit d'una premissa per escudar-se en donar explicacions pel cas Gürtel: "No parlaré de llistes ni de noms ni de partits en aquest debat perquè no aporta res al que pretenia fer en aquesta cambra. No és útil per ser més eficaços en la lluita de la corrupció".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Això sí, ha acceptat finalment fer una "excepció" i ha mencionat el nom d'Ana Mato. Però no ha estat l'únic, també s'ha referit al jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz. Per minimitzar la resolució sobre l'exministra, Rajoy ha llegit alguns fragments en veu alta. Ha subratllat que Mato no figura a la llista d'imputats pel cas Gürtel ni tampoc en la de responsables civils i subsidiaris. "Només se la cita a la plana 203 per establir que és una de les persones a les quals s'ha de notificar la interlocutòria en qualitat de partícip a títol lucratiu", ha dit. En aquest sentit, ha matisat que aquesta qualitat parteix d'un "requisit: la ignorància de la comissió delictiva".

"Si una obligació té el president, és citar la resolució del jutge Ruz", ha conclòs Rajoy sobre aquest tema enmig d'aplaudiments del grup popular.

Crítiques al PSOE

Rajoy s'ha defensat dels atacs del PSOE amb la mateixa estratègia. Ha assenyalat que l'únic partit condemnat és el dels socialistes, i ha citat tots els casos d'Adalusia. "¿Qui, dins el PSOE, assumeix la responsabilitat política per aquests fets? O és que Susana Díaz no li deixa? Al PP ja l'han assumit, ha respost al líder socialista, Pedro Sánchez.

stats