Política 06/03/2015

Esperanza Aguirre serà la candidata del PP a l'Ajuntament de Madrid i Cristina Cifuentes, a la Comunitat

Ho ha aprovat per sorpresa el Comitè Electoral del PP aquest divendres

Joan Rusiñol
1 min
La presidenta del PP de Madrid, Esperanza Aguirre, avui, després de l'operació Púnica, en què ha estat detingut Francisco Granados, que havia estat el seu vicepresident a la Comunitat de Madrid / EFE

MadridLa delegada del govern espanyol a Madrid, Cristina Cifuentes, serà la candidata a la presidència de la Comunitat de Madrid i Esperanza Aguirre a l'alcaldia de la capital espanyola. Ho ha aprovat per sorpresa el Comitè Electoral del PP aquets divendres, després d'assegurar que no es preveia per avui la decisió.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

De fet, poc abans Mariano Rajoy, havia assegurat que encara no havia pres cap decisió sobre les persones que han d'encapçalar les llistes del seu partit a les eleccions autonòmiques i municipals de Madrid del mes de maig.

D'aquesta manera, el president dels populars prescindeix del president actual, Ignacio González, just després que hagi tornat a aparèixer la polèmica pel luxós àtic que té a Estepona (Màlaga). A l'origen del cas hi havia una investigació per la possible connexió entre aquest immoble –que el president madrileny i la seva esposa tenien llogat abans de comprar– i la trama Gürtel.

Aquesta setmana s'ha publicat que presumptament hauria intentat, el 2011, que uns agents de la policia evitessin que l'escàndol sortís a la llum. Ell ho ha negat i ha acusat aquells comissaris de voler fer-li "xantatge", acusació que ha derivat en una denúncia contra el president madrileny dels afectats.

EL delfí d'Esperanza Aguirre considera que el cas ha tornat a les portades per intentar pressionar-lo i que renunciï a ser candidat a les eleccions del 24 de maig.

stats