Política 06/04/2015

No a la DUI, no a sortir de la UE i consulta acordada amb l'Estat: les "línies vermelles" del full de ruta d'Unió

El secretari general dels democristians, Ramon Espadaler, assenyala en una entrevista a Europa Press que no hi ha cap "relació formal" entre el partit i la plataforma Construïm, inspirada per Josep A. Duran i Lleida

Ara
1 min
Ramon Espadaler serà el nou conseller d'Interior

BarcelonaEl secretari general d'Unió, Ramon Espadaler, ha fixat aquest dilluns en una entrevista a Europa Press les "línies vermelles" del full de ruta que preparen els democristians i que la militància votarà el proper 14 de juny. Aquests límits són no sortir de la Unió Europea (UE), que els catalans votin en una consulta acordada amb el govern espanyol "perquè qualsevol sortida ha de ser democràtica", i que no es faci una declaració unilateral d'independència (DUI).

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Segons Espadaler, Unió elaborarà un document propi prou "explícit, clar i nítid" per saber què volen per al futur de Catalunya, en comptes de competir o adherir-se al preacord de CDC, ERC, ANC, Òmnium i AMI, que preveu proclamar la independència en 18 mesos, fet del qual no ha volgut opinar. "No fem un document ni per complaure a CDC ni per trencar amb CDC. Fem un document per expressar el que creiem com Unió", ha proclamat.

Sobre la plataforma Construïm, impulsada per Josep Antoni Duran, ha negat que existeixi una relació formal entre aquesta i el partit, tot i que respecta la iniciativa dels quals la promouen i comparteix alguna de les seves reflexions, malgrat subratllar que la seva prioritat és Unió.

stats