CANVI DE CICLE
Política 24/02/2014

Espadaler afirma que Duran té indicis que Rajoy està disposat a reprendre el diàleg amb el Govern

El conseller d'Unió defensa que Catalunya està "raonablement abocada" a unes eleccions plebiscitàries

Acn
2 min

BarcelonaEl president el Consell Nacional d'UDC, Ramon Espadaler, ha explicat que el líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, va transmetre a la vicepresidenta de la Comissió Europea (CE), Viviane Reding, que hi ha "algun indici" que el govern espanyol estaria disposat a recuperar el diàleg amb Catalunya. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Espadaler ha apuntat que aquesta sensació de Duran es basa en una conversa que ha mantingut amb algun membre del govern espanyol i que indica que hi podria haver un pas. D'altra banda, Espadaler ha constatat que l'escenari més probable seran unes eleccions plebiscitàries.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Duran va transmetre a Reding que sembla que hi hauria "predisposició del govern espanyol de recuperar allò que en el seu moment molt tímidament havia començat", ha relatat Espadaler referint-se al fet que l'executiu de Rajoy estaria disposat a reprendre el diàleg. Per Espadaler, sembla que "d'una o altra manera han entès que alguna cosa s'ha de fer, per minsa que sigui. Ja veurem si es fa, seria un bon senyal que hi hagués algun moviment", ha afegit el dirigent d'Unió. De tota manera, Espadaler s'ha mostrat prudent apuntant que, més enllà que hi hagi un indici, s'ha d'esperar a veure si s'acaba concretant.

Preguntat per la situació actual del procés, Espadaler ha constat que Catalunya està "raonablement abocada" a resoldre-la amb unes eleccions plebiscitàries. Tot i això, ha considerat que ara no és el moment de "saltar pantalles" perquè s'ha d'anar a reclamar amb "energia" que es pugui celebrar la consulta el pròxim 9 de novembre.

En referència a la visita de Reding a Barcelona, Espadaler ha demanat que no "s'infravalori" el gest de la vicepresidenta de la CE i ha assenyalat que li ha dit a l'estat espanyol que "té un problema i que no l'estan resolent perquè no són capaços de dialogar". En la mateixa línia, ha donat valor al fet que una dirigent europea com Reding tingui la predisposició de sotmetre's a les preguntes dels ciutadans, en referència a l'acte que aquest diumenge s'ha celebrat a Barcelona. "No he vist cap ministre d'Espanya posar-se davant d'un debat ciutadà", ha afegit.

Respecte per la decisió de Sedó

Espadaler també ha fet referència a la renúncia de Salvador Sedó de repetir com a candidat d'UDC a les eleccions europees del pròxim maig. Segons el president del Consell Nacional d'Unió, el partit va intentar convèncer l'eurodiputat i traslladar-li que tenia el suport d'UDC per unanimitat, però Espadaler ha explicat que Sedó havia pres una decisió "meditada" i que el partit la respecta.

Segons Espadaler, la decisió de Sedó és per motius personals i ha negat que hi hagi hagut alguna "ingerència" de CDC . "No farem cap ingerència en l'elecció del candidat de CDC, com nosaltres no hauríem acceptat cap ingerència de CDC", ha reblat.

stats