Política 28/06/2015

L'alcalde de Rasquera (CDC) renuncia al càrrec dues setmanes després per evitar el trencament del pacte amb SI

Dimecres es tornarà a constituir el consistori i la número dos de CDC, Àngels Llombart, serà alcaldessa els dos primers anys de legislatura, i després cedirà el relleu a l'alcaldia al candidat de SI

Acn
2 min

RasqueraUn suposat malentès sobre el repartiment de l'alcaldia a l'hora de tancar el pacte de govern entre CDC i Solidaritat Catalana per la Independència ha provocat que el convergent Jesús Benaiges hagi decidit renunciar a l'alcaldia per recuperar la confiança dels seus socis de govern i evitar el trencament. Solidaritat ha reclamat que sigui la segona regidora electa de CDC, Àngels Llombart, qui ocupi l'alcaldia els dos primers anys de legislatura. Els dos últims seran per a Solidaritat. Jesús Benaiges va renunciar a l'alcaldia de Rasquera en el ple d'aquest dissabte i la constitució del nou consistori es farà dimecres.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Els regidors de CDC i SI de Rasquera es van adonar del malentès que hi havia sobre el repartiment de l'alcaldia, dins del pacte de govern que havien negociat, minuts abans de la constitució de l'Ajuntament el passat 13 de juny. SI proposava fer-se càrrec de l'alcaldia durant els 4 anys de legislatura mentre que CDC proposava que ho fessin els primers dos anys per ser rellevats en els darrers dos anys de legislatura pel candidat convergent. Jesús Benaiges va acceptar en aquell moment canviar els torns i ser l'alcalde dels dos primers anys i així va ser investit fa 15 dies amb els vots de SI.

Segons ha explicat Benaiges, aquesta negociació d'última hora va despertar desconfiança cap a la seva persona per part dels seus socis de govern. Per resoldre-ho i evitar una legislatura convulsa que podia acabar amb un govern en minoria de CDC, SI va reclamar que Benaiges renunciés a ser l'alcalde en favor de la segona regidora convergent electa, Àngels Llombart. La renuncia s'ha fet de seguida efectiva, en el primer ple de la legislatura que es va celebrar aquest dissabte. Dimecres es tornarà a constituir amb l'elecció de Llombart pels dos primers anys. A Rasquera CDC va ser la segona força més votada i SI la tercera, totes dues amb 2 regidors. Finalment han pactat per governar amb majoria absoluta, i ERC, primera força amb 3 regidors, estarà a l'oposició.

stats