Política 27/10/2014

El PP dóna de baixa Rodrigo Rato com a militant del partit

El Comitè de Drets i Garanties accepta la suspensió que havia demanat voluntàriament l'exvicepresident espanyol

Efe
1 min

MadridEl Comitè de Drets i Garanties del PP ha tramitat la baixa que havien sol·licitat "tots els militants implicats" en l'ús de les targetes opaques de Caja Madrid, entre els quals figura l'exvicepresident del govern espanyol i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, amb la qual conclou la investigació interna.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

El PP informa en un comunicat que el Comitè de Drets i Garanties ha adoptat aquesta decisió després d'escoltar tots els afiliats relacionats amb aquestes targetes, que havien pres prèviament la decisió de deixar de militar al partit.

En perdre la condició de militants, explica el PP, el partit conclou la tramitació de l'expedient informatiu posat en marxa en conèixer l'existència de les targetes opaques.

La setmana passada, el PP va obrir expedients informatius a l'exvicepresident i expresident de Bankia, Rodrigo Rato, i els altres dotze militants del partit per l'ús de les targetes opaques de Caja Madrid.

Rato va sol·licitar per carta a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, la seva suspensió temporal de militància al partit "fins que tots aquests fets quedin aclarits".

Segons informa el PP en un comunicat, la resta d'afectats havia sol·licitat també la seva baixa, que ha estat tramitada aquesta tarda a la reunió del Comitè de Drets i Garanties.

"En conseqüència, en perdre la condició de militants, conclou la tramitació de l'expedient informatiu posada en marxa des del Partit Popular", acaba el comunicat

stats