Política 21/10/2015

L'onada de reaccions a una nova operació contra el 3%

La detenció del tresorer Andreu Viloca marca l'agenda política d'aquest dimecres

Ara / Sara González
3 min
Agents de la Guàrdia Civil a la seu de CDC / EFE

BarcelonaLa detenció del tresorer de CDC, Andreu Viloca, i diversos empresaris en el marc d'una operació contra la presumpta trama del 3% ha provocat reaccions en tot l'espectre polític. El primer en dir-hi la seva ha estat el ministre de Justícia, Rafael Català, des dels passadissos del Congrés, però després ho han fet en bloc tots els partits de l'oposició del Parlament de Catalunya.

Felip Puig

Conseller d'Empresa i Ocupació

El conseller d'Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha assegurat aquest dimecres que està "consternat" per la detenció de Viloca. "Me n'acabo d'assabentar. Per tant, la consternació, i cap valoració més", s'ha limitat a dir.

Rafael Català

Ministre de Justícia

El ministre de Justícia, Rafael Català, ha assegurat que no té "cap informació" sobre l'operació però que es tracta d'una "actuació judicial i d'investigació judicial que es duu a terme sota la direcció d'un jutge i amb la col·laboració de les forces i cossos de seguretat". "Per tant, és un normal funcionament de les institucions", ha conclòs.

Carles Campuzano

Portaveu adjunt de CDC al Congrés

El portaveu adjunt de CDC al Congrés, Carles Campuzano, ha explicat que "xoca l'espectacularitat amb què s'ha dut a terme l'operació", i ha criticat que "la justícia i la Guàrdia Civil avisin abans als mitjans de comunicació": "No ens sembla raonable", ha lamentat.

Carlos Carrizosa

Portaveu de Ciutadans al Parlament

"L'assumpte mereix una responsabilitat del president de CDC. No ens mereixem un president sotmès a un constant goteig de processos judicials", ha etzibat el portaveu de Ciutadans al Parlament, Carlos Carrizosa, que ha demanat, ras i curt, que Artur Mas "renunciï a ser president". També la cap de files dels d'Albert Rivera, Inés Arrimadas, s'hi ha referit en lamateixa direcció: "El president de les retallades, de la divisió, de les detencions i de les 15 seus embargades per corrupció no pot ser el proper president de la Generalitat".

Eva Granados

Portaveu del PSC al Parlament

La portaveu del PSC al Parlament, Eva Granados, ha recordat que CDC ja fa "massa temps" que està "sota sospita" per un presumpte finançament irregular. És per això que, un cop més, els socialistes demanen a Mas que aclareixi si hi té o no alguna cosa a veure amb el cas.

Joan Coscubiela

Portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament

"Mas no pot seguir tancant els ulls i escudant-se en persecucions". El portaveu de Catalunya Sí que es Pot al Parlament, Joan Coscubiela, s'ha mostrat contundent amb la figura d'Artur Mas i ha assegurat que les detencions d'aquest dimecres "ratifiquen que no es pot fer president Mas ni ningú de CDC".

Enric Millo

Portaveu del PP al Parlament

Segons el portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, les noves detencions posen en evidència "que hi ha matèria a analitzar" al voltant de CDC i ha demanat que el procediment no es dilati en el temps. "Que Mas no tiri ara pilotes fora i doni explicacions sobre si el cas té alguna cosa a veure amb les seves responsabilitats", ha sentenciat.

Xavier García Albiol

Líder del PP al Parlament

Des de Madrid, el líder del PP al Parlament, Xavier García Albiol, ha carregat contra CDC: "Ara entenem que alguns tinguin tanta pressa per sortir d'Espanya, no sigui que les investigacions vagin endavant", ha apuntat, i ha avançat que demanarà la compareixença al Parlament del Síndic de Comptes si es confirma que no s'ha auditat Infraestructures.cat des de 2010.

Albert Botran

Portaveu de la CUP al Parlament

L'escorcoll a la seu de CDC ha estat interpretat per la CUP com una mostra més de que "el finançament il·legal forma part de com ha funcionat el sistema de partits des de la Transició fins a l'actualitat". Així ho ha afirmat Albert Botran, diputat i portaveu de la formació en el Parlament, i ha deixat clar que "la guerra bruta no por tapar la corrupció, de la mateixa manera que la corrupció no pot tapar la guerra bruta": "Hi ha intencionalitat política en quant els tempos dels escorcolls i detencions, però això no treu que darrere hi hagi una denúncia amb uns fonaments bastant versemblants", ha argumentat.

stats