Política 06/06/2018

Podem rebutja ocupar càrrecs de segon nivell al govern de Pedro Sánchez

José Luis Ábalos va plantejar aquesta opció durant una entrevista dilluns passat

Ara
1 min
Pablo Echenique en una imatge d'arxiu

BarcelonaEl secretari d'Organització de Podem, Pablo Echenique, ha rebutjat aquest dimecres entrar al govern de Pedro Sánchez amb càrrecs secundaris. El nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, va plantejar la qüestió durant una entrevista dilluns passat a Onda Cero. "Hi haurà persones que poden ser representades per altres opcions de l'arc parlamentari, que no han de ser socialistes", va esmentar Ábalos. Fonts del PSOE consultades per l'ARA van dir que persones de l'entorn de Podem podrien accedir al govern, però aquesta opció ha quedat definitivament descartada.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Echenique ha explicat que "en cap país del món un partit ofereix càrrecs secundaris a un altre que té la mateixa quantitat de votants". A més, ha assegurat que el president del govern espanyol no els ha ofert res i els rumors que circulaven eren hipòtesis dels mitjans de comunicació.

Echenique s'ha mostrat crític amb l'opció monocolor de Sánchez perquè "no sembla el més sensat ni el més responsable", tot i que la seva formació li donarà un temps de confiança per veure com funciona el nou govern. El secretari d'Organització del partit lila ha lamentat aquesta decisió i ha dit que si Sánchez hagués optat per un govern mixt, podria haver format un executiu "amb certa estabilitat per arribar al 2020".

stats