Política 19/04/2015

Recurs del govern espanyol per anul·lar el nou comissionat per a la Transició Nacional

El consell de ministres d'aquest divendres, segons ha avançat elSingular.cat, va aprovar un requeriment d'incompetència per deixar sense efecte el nomenament de Carles Viver Pi-Sunyer

Ara
1 min
Carles Viver Pi-Sunyer va acudir a la reunió d’ahir del Govern com a comissionat per a la Transició Nacional.

BarcelonaEl govern espanyol intenta torpedinar el recent nomenament de Carles Viver Pi-Sunyer com a comissionat del Govern per a la Transició Nacional, segons ha avançat elSingular.cat. El nomenament s'havia produït el 24 de febrer i, de fet, Viver Pi-Sunyer ha iniciat des de llavors la seva tasca de coordinació entre els diferents departaments de la Generalitat per anar preparant les estructures d'estat imprescindibles per poder garantir la viabilitat d'una Catalunya independent.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Divendres, però, el consell de ministres va aprovar un acord amb què pretén revocar aquest nomenament, perquè interpreta que el seu càrrec desenvolupa competències que no estan a l'abast de la Generalitat. Es tracta d'un requeriment d'incompetència adreçat a la Generalitat en relació al decret 16/2015, de 24 de febrer, pel qual es creava la figura del comissionat per a la Transició Nacional. Amb aquesta maniobra, el govern espanyol pretén que la Generalitat elimini aquest càrrec en el termini d'un mes. En cas que no ho faci, pot presentar un recurs d'inconstitucionalitat que, si és admès a tràmit, provocaria la suspensió cautelar de les funcions i el càrrec que ostenta Viver Pi-Sunyer.

Justament en l'última reunió del Govern, Viver Pi-Sunyer hi va ser present per informar dels avenços en l'elaboració d'un pla executiu sobre les estructures d'estat.

stats