Política 06/01/2016

Els tres Reis (republicans) debaten sobre el procés

Els mags de l'Orient -molt semblants als polítics Toni Comín, Quim Arrufat i Xavier Domènech- reflexionen amb humor a Catalunya Ràdio sobre la situació catalana

Ara
2 min
La cavalcada de Reis

BarcelonaA vegades, no sempre, els Reis de l'Orient s'assemblen a persones conegudes. Aquest dimecres al matí, després d'una llarga nit de feina, Melcior, Gaspar i Baltasar han estat entrevistats al programa El Suplement de Catalunya Ràdio. El primer tenia una veu molt semblant a l'exdiputat de la CUP Quim Arrufat; el rei ros, des de Madrid, recordava el cap de files de En Comú Podem, Xavier Domènech, i el tercer el diputat de Junts pel Sí Toni Comín.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Tots tres, que s'han declarat republicans, han reflexionat -amb to distès- sobre el moment polític que viu Catalunya, entre d'altres qüestions. Baltasar ha lamentat que no sempre es pot portar als nens allò que han demanat a la carta, qui sap si referint-se a la manca d'acord entre els 72 diputats independentistes per tirar endavant el mandat del 27 de setembre. Gaspar li ha recordat que, en aquests casos, és millor demanar a les criatures que "escriguin de nou les cartes". L'horitzó electoral és cada cop més a prop.

El rei que s'assemblava a Toni Comín ha dit que ell ha intentat parlar amb els membres de la CUP "fins a altes hores de la nit" perquè els nens "es mereixen" el "procés constituent" que, previsiblement, haurà d'esperar. El rei cupaire ha defensat els que prenen decisions de forma assembleària.

Diferències o acords

"Tres Reis que es discuteixen sobre com fer la República", ha certificat en plena conversa Melcior-Arrufat. Els tres Reis d'esquerres només han coincidit en confirmar la seva manca de sintonia amb la família reial espanyola que, segons han dit, té més bona relació amb altres monarquies del Pròxim Orient que no pas amb ells.

Les diferències més sonades han aparegut quan s'ha plantejat la relació que han de tenir amb el pare Noel que, pel context, semblava que parlessin d'Artur Mas. "Si tenim un programa social, és millor tenir el pare Noel a favor que no pas en contra", ha defensat Baltasar-Comín, que ha explicat que té "pressa" per fer que Catalunya sigui un estat independent.

Gaspar ha avisat que Santa Claus "no ha tingut una llarga tradició de pressa" sobiranista i que, per això, ell en recela. El rei blanc ha explicitat la seva desconfiança per les "tradicions" que vénen dels Estats Units i del model capitalista.

En el capítol dels regals que han deixat aquesta nit, els tres Reis tampoc s'han posat d'acord amb el que han deixat a casa de la diputada de l'esquerra anticapitalista Anna Gabriel. Mentre Baltasar ha assegurat haver-li portat "reflexió", el rei cupaire "amor" i el d'En Comú Podem, "abraçades".

Tres Reis (republicans) que també es preocupen -amb sentit de l'humor- pel nostre país.

stats