Política 08/02/2021

Mas reivindica el PDECat com l'hereu del seu Govern que va "superar" la crisi del 2010

Chacón avisa que un "tripartit d'esquerres independentista" pot amenaçar "l'estabilitat" de Catalunya

3 min
La candidata del PDECat el 14-F, Àngels Chacón, en un acte a Girona

La presència d'Artur Mas en la campanya del PDECat es consolida després que dissabte debutés per via telemàtica. Ho ha tornat a fer aquest dilluns en un acte celebrat a Girona i dimarts tornarà a acompanyar, des de la distància, la candidata Àngels Chacón. En la línia de la campanya de l'exconsellera d'Empresa, Mas ha posat l'accent en el discurs econòmic i ha advertit de la crisi derivada del coronavirus, moment en què ha reivindicat la gestió del Govern sorgit de les eleccions del 2010. "Qui pot ajudar a superar una crisi? Els que ja ho han fet. I bona part és el PDECat", ha afirmat l'expresident de la Generalitat, que ha donat tres receptes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

En primer lloc, "un Govern capaç de prendre decisions encara que no siguin les més senzilles", cosa que es pot interpretar com una referència implícita a les retallades. En segon lloc, ajudar el teixit productiu –no només les grans empreses, sinó també els autònoms, ha especificat–. I en tercer lloc, implementar polítiques que, "en lloc de controlar, esperonin". "Cal un Govern amic de la iniciativa de la gent, del talent de les persones i que hi confiï. Que no posi controls a tot arreu", ha afegit Mas per apuntalar la tesi liberal que Chacón ha introduït al seu programa.

En aquest sentit, intentant combinar aquesta perspectiva amb el vessant nacional, l'expresident ha subratllat que una presència important del PDECat al Parlament és la manera de traduir la "màxima transversalitat" a què aspirava quan va procurar per la unitat del sobiranisme. "El projecte no va tenir continuïtat, doncs a partir d'aquell moment és molt important que totes les sensibilitats ideològiques estiguin presents al Parlament", ha dit Mas, que també ha marcat perfil sobiranista al remarcar que "la gent del PDECat" va ser clau en "l'inici, l'impuls i la continuïtat del Procés".

L'espantall d'un tripartit amb la CUP

Mas, que prefereix allunyar-se d'un rol combatiu amb altres candidatures –així mateix ho ha reconegut a l'inici de la seva intervenció–, ha deixat pas a Àngels Chacón, que ha tornat a augurar que el PDECat tindrà grup parlamentari. Potser aspiraria a més si Mas tingués un paper encara més destacat. "Si per cada cop que m'han preguntat si tindríem Mas en campanya tinguéssim un vot, tindríem majoria absoluta", ha ironitzat la candidata. Just després ha passat a l'acció atacant de nou la CUP, el partit que ha agafat d'antagonista per fer valer el projecte moderat que vol representar.

"Pot ser que Catalunya quedi en mans d'un tripartit d'esquerres, encara que sigui independentista. ERC, Junts i la CUP. Què vol dir això? Un tripartit d'esquerres independentista. Això vol dir turismofòbia, minvar la col·laboració público-privada, una amenaça a l'escola concertada, una amenaça a l'estabilitat i la prosperitat de Catalunya. Volem un bon govern independentista centrat i controlat pel PDECat", ha proclamat Chacón. Es dona la circumstància que el tripartit independentista és l'opció preferida dels electorats d'ERC, Junts i la CUP, segons l'enquesta de l'ARA.

La cap de llista per Barcelona ha presumit del "gen convergent" i s'ha acompanyat de perfils històrics de les comarques gironines com l'exalcalde de Llagostera Fermí Santamaria. "Moriré convergent", ha dit. Acompanyada dels principals candidats de la llista per Girona –Jaume Dulsat, Jordi Masquef, Dolors Costa i Anna Castellví– i del diputat al Congrés Sergi Miquel, Chacón ha subratllat el "compromís amb el territori" i ha demanat que la "lleialtat territorial" sigui la màxima prioritat dels diputats del PDECat. "Després a Catalunya i després al partit", ha assenyalat.

stats