Publicitat
Publicitat

El president de la Rioja, sobre el rescat català: "S'ha de tenir molta cara dura per demanar i després tenir el que em dóna la gana, com televisió i ambaixades"

Pedro Sanz assegura que Catalunya ha demanat "cinc vegades el pressupost de la Rioja" i que cal ajudar però "no a canvi de res"

El president de la Rioja, Pedro Sanz, del PP, ha assegurat que la seva comunitat no demanarà "cap tipus de rescat" per complir els seus objectius de dèficit i ha aprofitat per carregar contra Catalunya per haver-se acollit al fons de liquiditat autonòmic, com aquest dimecres ja va fer el president gallec Núñez Feijóo.

Sanz ha dit que "s'ha de tenir molta cara dura per demanar i després tinc el que em dóna la gana, com televisió autonòmica i ambaixades". "Aquí tots tenim responsabilitat i hem d'ajustar", ha afegit.

Sanz ha afegit que Catalunya ha demanat "cinc vegades el pressupost de la Rioja" i que cal ajudar, però "no a canvi de res". El Govern va anunciar dimarts que demanaria 5.023 milions al fons de rescat.

El president de la Rioja ha defensat l'estat de les autonomies i ha indicat que l'autogovern ha estat molt important per al desenvolupament de la Rioja. Tot i això, ha dit que, potser, calen alguns ajustos perquè "potser ens hem passat", especialment en comunitats on ha existit, segons ell, "un independentisme mal entès" i que han pretès crear "miniestats" dins d'Espanya.

Sanz ha recalcat que l'objectiu del seu partit és crear ocupació i mantenir els serveis bàsics que presta el govern regional i, per això, s'ha compromès a ajudar les empreses a buscar finançament, a exportar i a innovar. Sanz ha fet aquestes declaracions en la reunió de la junta directiva del PP de la Rioja, que presideix, amb la qual ha obert el curs polític.

21D

Més continguts de

21D
PUBLICITAT

Totes les dades, notícies i anàlisis per entendre la convocatòria electoral

Vés-hi
PUBLICITAT
PUBLICITAT