Política 30/08/2012

El president de la Rioja, sobre el rescat català: "S'ha de tenir molta cara dura per demanar i després tenir el que em dóna la gana, com televisió i ambaixades"

Pedro Sanz assegura que Catalunya ha demanat "cinc vegades el pressupost de la Rioja" i que cal ajudar però "no a canvi de res"

Ara / Efe
1 min
El president de la Rioja, Pedro Sanz / EFE

LogronyoEl president de la Rioja, Pedro Sanz, del PP, ha assegurat que la seva comunitat no demanarà "cap tipus de rescat" per complir els seus objectius de dèficit i ha aprofitat per carregar contra Catalunya per haver-se acollit al fons de liquiditat autonòmic, com aquest dimecres ja va fer el president gallec Núñez Feijóo.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Sanz ha dit que "s'ha de tenir molta cara dura per demanar i després tinc el que em dóna la gana, com televisió autonòmica i ambaixades". "Aquí tots tenim responsabilitat i hem d'ajustar", ha afegit.

Sanz ha afegit que Catalunya ha demanat "cinc vegades el pressupost de la Rioja" i que cal ajudar, però "no a canvi de res". El Govern va anunciar dimarts que demanaria 5.023 milions al fons de rescat.

El president de la Rioja ha defensat l'estat de les autonomies i ha indicat que l'autogovern ha estat molt important per al desenvolupament de la Rioja. Tot i això, ha dit que, potser, calen alguns ajustos perquè "potser ens hem passat", especialment en comunitats on ha existit, segons ell, "un independentisme mal entès" i que han pretès crear "miniestats" dins d'Espanya.

Sanz ha recalcat que l'objectiu del seu partit és crear ocupació i mantenir els serveis bàsics que presta el govern regional i, per això, s'ha compromès a ajudar les empreses a buscar finançament, a exportar i a innovar. Sanz ha fet aquestes declaracions en la reunió de la junta directiva del PP de la Rioja, que presideix, amb la qual ha obert el curs polític.

stats