Política 04/07/2014

Els alcaldes d'ERC retornen els diners a la FMC i estudien desvincular-se de l'entitat

En un comunicat, asseguren que tenen "l'obligació legal i moral" de fer-ho

Ara
1 min

BarcelonaEls nou alcaldes d'ERC afectats pel suposat cobrament de sobresous irregulars de la Federació de Municipis de Catalunya reintegraran les retribucions rebudes a través d'uns xecs que lliuraran a l'entitat mateixa. Així ho ha anunciat el partit en un comunicat, en el qual assegura que tenen "l'obligació legal i moral" de fer-ho.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

Paral·lelament, els batlles demanaran explicacions a la FMC sobre la gestió dels recursos feta per Manuel Bustos i estudiaran si continuen o no a la Federació. "Els alcaldes insten els responsables de gestió i assessoria tècnica de la FMC a aclarir i determinar la naturalesa de les percepcions que reintegren i el seu destí legal", afirma el comunicat d'ERC.

Els alcaldes republicans afectats lamenten la mala imatge transmesa per l'entitat i el "dany" a l'honorabilitat dels càrrecs que en formen part en un moment en què "més que mai és necessari que els recursos públics es gestionin amb la màxima transparència i rigor".

Els batlles també faran arribar una carta a la FMC en la qual asseguren que fins ara els pagaments es vinculaven a dietes d'assistència a reunions i dedicacions com a portaveus i no com a bestretes de despeses que s'han de justificar, tal com s'apunta en un dictamen d'un despatx d'advocats que se'ls va lliurar dilluns. Els afectats també deixen clar que "mai han presentat cap tiquet" ni cobrat "cap factura de quilometratge" i insten a arribar fins al final de la investigació.

stats