Política 02/08/2015

Rivera estén la mà a PP i PSOE per fer possible un pacte a tres bandes que modernitzi Espanya

El president de Ciutadans suggereix impulsar uns "Pactes de la Moncloa del segle XXI" després de les eleccions generals

Efe
2 min
ALBERT RIVERA

BarcelonaAmb la possibilitat a l'horitzó d'un Congrés fragmentat en què ni tan sols n'hi hagués prou amb un acord entre dos partits per a una majoria estable, el president de Ciutadans, Albert Rivera, es mostra obert a un acord parlamentari a tres bandes amb el PP i el PSOE per poder impulsar les reformes necessàries i uns "Pactes de la Moncloa del segle XXI". En una entrevista a Efe, Rivera ha presentat la seva formació com aquella que, "des de la centralitat", farà possible el diàleg entre els "extrems" quan "moltes enquestes ni tan sols veuen possible un pacte de dos partits; sembla que en caldran tres".

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"Dels extrems no vindran les solucions. Pel que veiem serà difícil que el PP dialogui amb el PSOE i viceversa, i ja no diguem el PP amb Podem. Però Ciutadans està demostrant que pot dialogar amb el PSOE i el PP, i fins i tot ha arribat a acords amb Podem a Múrcia i a l'Ajuntament de Madrid", ha afirmat. Rivera considera que aquesta actitud de C's és "fonamental" per al "futur d'Espanya", ja que "des del centre es pot treballar sense criminalitzar a ningú, mentre que des dels extrems es generaran bàndols i una societat molt polaritzada".

"Potser anem cap a una legislatura en la qual hi ha d'haver un acord de reformes, més que un acord de govern, i farà falta dur-les a terme amb una majoria àmplia. Algunes enquestes ni tan sols donen com a possible un pacte de dos partits; sembla que en caldran tres", ha suggerit. Però Rivera rebutja un tripartit de govern: serien acords per a "majories parlamentàries", ja que en cas contrari "serà impossible governar" la pròxima legislatura.

Dard a Rajoy

"La pregunta és: si el PP o el PSOE guanyen, estaran disposats a assumir un full de ruta d'una nova era política a Espanya? I està capacitat Rajoy per obrir una nova etapa? Jo crec que no. Rajoy ve dient per activa i per passiva que això va bé, que de l'atur ja no en parla ningú. I jo crec que una nació no és només la seva comptabilitat. És molt més", ha criticat. "He de reconèixer que em costa molt pensar en Rajoy, en la seva forma de gestionar, ser i presidir, com un president que pugui assumir un full innovador, modern i reformista d'Espanya", ha afirmat.

stats