Política 11/10/2019

Rivera defensa l'advocat de l'estat que acusava per rebel·lió els presos, però assegura que respectarà la sentència

El líder de Cs carrega contra dirigents socialistes per proposar l'indult

Ot Serra
2 min
El president de Cs, Albert Rivera, en un esmorzar informatiu a Madrid

MadridAlbert Rivera ha defensat aquest divendres el paper de l'advocat de l'estat cessat pel govern de Pedro Sánchez que sostenia l'acusació de rebel·lió en la causa contra el Procés, Edmundo Bal, alhora que ha assegurat que respectarà la sentència del Tribunal Suprem si finalment és per sedició, tal com avança Ernesto Ekaizer a l'ARA. En un esmorzar informatiu organitzat per Nueva Economía Fórum a Madrid, el líder de Cs ha subratllat que respecta el poder judicial, "a diferència de Miquel Iceta i Pedro Sánchez", que va decidir "purgar" Bal, que "buscava proves" per demostrar la culpabilitat dels líders independentistes.

Inscriu-te a la newsletter Política Una mirada a les bambolines del poder
Inscriu-t’hi

"El PSOE no es pot comprometre a respectar la sentència perquè els vol indultar", ha criticat Rivera, que ha recriminat al primer secretari del PSC que assenyalés fa uns dies que l'indult ja implica el perdó. "Has de ser independentista, cometre delictes i ser soci de Sánchez perquè t'indultin. No es poden concedir privilegis a ningú", ha defensat, abans de demanar a Iceta que rectifiqui, així com al president del Senat, Manuel Cruz, que va posicionar-se a favor d'una sentència "laxa perquè no hi hagi mal rotllo", s'ha queixat Rivera.

En el seu discurs, Rivera ha assegurat que a Catalunya es va produir un "cop d'estat, una revolta organitzada contra el civisme, la democràcia i la Constitució". En previsió de les mobilitzacions que hi pugui haver -"ens la liaran", ha dit el president de Cs-, ha tornat a reclamar una "reunió d'estat per defensar junts la Constitució" amb les forces unionistes. "Ho hem advertit. Coneixem Catalunya i sabem de què són capaços els separatistes i com utilitzen el victimisme", ha destacat Rivera, que ha subratllat que "no es pot mirar cap a una altra banda" si es "munten comandos i es tallen carrers". "S'ha d'aplicar la llei. Serenitat però fermesa", ha afegit.

Rivera també ha fet referència al discurs del cap de la Guàrdia Civil a Catalunya, Pedro Garrido, dimecres a la comandància de Sant Andreu de la Barca. "Que bonica la Guàrdia Civil parlant en català i castellà a Catalunya, no?", ha continuat el líder del partit taronja, que ha aprofitat per criticar el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, per "demanar que rectifiqui" en lloc de "defensar" el missatge de Garrido. "Va dir que l'independentisme no és terrorisme, però que si algú ho intenta serem implacables en la defensa de la democràcia. Què els molesta?", s'ha preguntat.

En clau espanyola, Rivera ha ofert aquest divendres al PSOE i el PP firmar un "compromís per Espanya" per desbloquejar Espanya després del 10 de novembre. "A 24 hores de la Diada Nacional, això és patriotisme", ha assegurat el president de Cs, que ha descartat que estigui proposant un gran acord de coalició de govern, sinó un pacte per facilitar la investidura de qui pugui governar i abordar les reformes polítiques necessàries.

stats