Política 18/11/2018

Rivera veu una "degeneració moral" el suport de Rufián i Tardà, "aliats del PSOE, als maltractadors" d'Altsasua

"Això és el 'sanchisme', governar amb qualsevol a qualsevol preu", ha denunciat el líder de Cs

Ara
2 min
Rivera veu una "degeneració moral" el suport de Rufián i Tardà, "aliats del PSOE, als maltratadors" d'Alsasua

MadridEl president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha qualificat com una "degeneració moral" el suport dels diputats d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) al Congrés, Gabriel Rufián i Joan Tardà, "aliats del PSOE, als maltractadors d'Altsasu" (Navarra), i ha criticat que el PSOE els titllés de "gossos" quan ells van anar a aquest mateix poble dies anteriors a defensar "el país que volem". Així ho ha assenyalat en acte de campanya al Palau de Congressos a la capital gaditana, amb un miler de militants i simpatitzants, al costat del candidat de Ciutadans a Andalusia, Juan Marín; la portaveu de l'executiva nacional, Inés Arrimadas, i el cap de llista per Cadis, Sergio Romero. El líder de Cs ha afirmat que a ell no se li passaria pel cap "mai de la vida" governar amb qui "ret homenatge a terroristes o persones que agredeixen un guàrdia civil".

Rivera ha recordat que Ciutadans va anar a Altsasu "de bracet de les víctimes del terrorisme", entre altres personalitats, "escortats" i rebent "cares d'odi". "Després de tot això vam haver d'aguantar el partit del PSOE de Susana Díaz dir-nos gossos per haver-hi anat", ha criticat, mentre ha qüestionat sobre com pot degenerar moralment un partit "que ha sigut el que ha sigut". D'aquesta manera, el dirigent de la formació taronja ha considerat que "això és el 'sanchisme', governar amb qualsevol a qualsevol preu", i ha pregat que "la plaga del 'sanchisme' no s'instal·li a Andalusia" perquè és "un corrent buit d'ideologia, però ocupat i obsessionat pel poder". En contraposició, ha explicat que el poder és per "transformar" i per millorar l'educació, la sanitat i la justícia.

"Pedro Sánchez només està al poder per ocupar-lo, no per transformar-lo", ha sostingut Rivera, que ha mostrat la seva preocupació per l'atur, l'educació i la independència dels jutges. "Vull ser president per transformar", ha dit Rivera, mentre que "Pedro Sánchez és capaç de qualsevol cosa sense límit". "Cuidin-se'n", ha aconsellat. "Espero que el 'sanchisme' sigui un parèntesi i no vull que es perpetuï en el poder amb els indults a canvi d'escons", ha denunciat Rivera, que ha fet una crida a "preparar-nos per guanyar-lo a les urnes". "O 'sanchisme' o constitucionalisme, o moderació o radicalitat, o suma o divisió, o pactes amb nacionalistes o combat intel·lectual, polític i social al nacionalisme. Això és el que ens juguem a les generals", ha aprofundit.

De la mateixa manera, ha advertit que el president del govern, Pedro Sánchez, passarà a "la història com el que va trencar el pacte per l'educació i el que va canviar pel pacte per la presó". En aquest sentit, ha criticat que "manés" al secretari general de Podem, Pablo Iglesias, negociar amb el líder d'ERC, Oriol Junqueras. "Sánchez ha perdut el respecte als espanyols, però no la por, i per això no convoca eleccions", ha assegurat el líder de Cs, que ha reclamat la convocatòria d'eleccions. "Volem votar ja", ha incidit.

stats